Conferentie Provinciale Raad van Kerken Groningen/Drenthe

EMMEN - De Provinciale Raad van Kerken Groningen/Drenthe houdt op woensdag 11 februari om 19.30 uur in het Gorechthuis te Haren haar 2 jaarlijkse conferentie en de titel is : Bijdrage aan een maatschappelijk debat. mgr. G. de Korte ( Bisschop in de noordelijke provincies) zal een voorzet geven bij de opening.


Leo Fijen( hoofdomroep RKk), Henk Jumelet ( CDA lijststrekker Drenthe en oud wethouder Emmen) en Ineke Luddinkhuize( theoloog, oud directeur Passage en manTElzorger) zijn de sprekers. Er is veel ruimte voor discussie.

Locatie: ’t Gorechthuis- Hortuslaan 1 9751 BE, Haren Tel: 050-5370855

Sinds de Troonrede van 2013 speelt het begrip 'participatiemaatschappij' een belangrijke rol in de discussie over de toekomst van onze verzorgingsstaat. Met ingang van het jaar 2015 vinden er grote veranderingen plaats in de organisatie en uitvoering op het gebied van zorg, jeugd en werk.

Los van alle vragen over de uitvoering, is het van belang dat we in de samenleving met elkaar spreken over wat het begrip participatie inhoudt, wat je redelijkerwijs van burgers (mantelzorgers) mag verwachten, en welke rol de overheid en de kerk in deze ontwikkelingen heeft of zou moeten hebben.

De inleiders zijn gevraagd om daar vanuit verschillend perspectief op te reageren, maatschappelijk, politiek en meer vanuit de praktijk. Daarnaast is er ruime gelegenheid voor discussie met de forumleden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda