Doet u ook mee aan de natuurwerkdag?

EMMEN - Vind je het fijn om lekker buiten bezig te zijn? Doe dan (weer) mee op zaterdag 4 november! IVN Emmen-Coevorden voert een klus uit op de hei aande zuidkant van het Valtherbos ten noorden van de wijk Emmermeer. Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.

Op de Natuurwerkdag is er van alles te doen. Denk aan klussen zoals snoeien, schoonmaken van poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bomen planten of insectenhotels bouwen. Op veel plekken zijn er ook speciale klussen voor kinderen. Zo kan iedereen een steentje bijdragen.

In het Valtherbos zijn nog restanten heide te vinden die erg waardevol zijn voor allerlei insecten en dieren. De heide wordt verdrongen door ongewenste opslag. Om de heide de kans te geven om te groeien en dit waardevolle stukje natuur te behouden, verwijderen wij jonge boompjes en struiken van soorten die overwoekeren. Hierbij kunnen we je hulp goed gebruiken! Op de Natuurwerkdag gaan wij aan de slag op het terrein onder de hoogspanningskabels.

De klus is geschikt voor kinderen (in gezelschap van een volwassene). Vanwege de veiligheid hanteren wij maximaal 5 kindplaatsen. Er kunnen daarnaast maximaal 15 volwassenen deelnemen. Samen maken we er weer een mooi en schoon heideveld van! We werken van 10.00 uur tot 13.00 uur. Voor de lunch wordt gezorgd. Na afloop is er tevens een presentje voor iedereen: een boompje ter bevordering van de biodiversiteit!

Je kunt parkeren nabij Warmeerweg 314 te Emmen. Opgave is verplicht, je kunt je opgeven via de landelijke site van de Natuurwerkdag 2023: Valtherbos Emmen – Natuurwerkdag. We maken er een nuttige, maar vooral gezellige ochtend van!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda