Op zoek naar de weidebeekjuffer

LOON-GASTEREN - Op zondag 27 juli a.s. organiseren het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa een wandeling op zoek naar de Weidebeekjuffer. De wandeling start om 14:00 uur op de Nationaal Park parkeerplaats Galgenriet.

Nationaal park gidsen gaan met de deelnemers op zoek naar de Weidebeekjuffer, een libellensoort. Deelnemers ontdekken het leefgebied van de Weidebeekjuffer. Of de Weidebeekjuffer zich laat zien, is afhankelijk van veel factoren. Garanties worden niet gegeven. De Weidebeekjuffer is een libelle die karakteristiek is voor het gebied van het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa. De gids vertelt over de natuur en het landschap in dit prachtige gebied en over de Weidebeekjuffer in het bijzonder.

Deze “Op zoek naar ….” excursie maakt deel uit van meerdere excursies waarin op zoek wordt gegaan naar karakteristieke planten en dieren van het Nationaal Park Drentsche Aa. Kijk in de activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl voor de overige data.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Het gebied kan erg drassig zijn. Waterdichte wandelschoenen en een verrekijker worden aanbevolen.

Na afloop van de wandeling wordt een bijdrage voor het Drentsche Aa gebiedsfonds gevraagd

Datum: zondag 27 juli
Startplaats: NP Parkeerplaats Galgenriet, langs de weg Loon-Gasteren
Starttijd: 14:00 uur

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda