SBS6 volgt dieren in Wildlands door de ogen van de beste natuurfilmers

EMMEN - In het nieuwe programma Wilde dieren in Wildlands is te zien hoe de dieren zich gedragen in het Wildlands Adventure Zoo Emmen. Dit ziet de kijker door de ogen van drie succesvolle Nederlandse natuurfilmers in het Emmense themapark. Van de olifanten die naar bed gaan tot het gedrag van de bavianen en hun kleintjes. Wilde dieren in Wildlands is vanaf donderdag 25 mei,23.30 uur te zien bij SBS6.


Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft sinds maart 2016 haar deuren geopend voor publiek en bestaat uit drie werelden: Serenga, Jungola en Nortica. Hier leven de dieren op 22 hectare in het voor hen speciaal aangelegde park. Eerder toonde SBS6 de verhuizing van de dieren van Dierenpark Emmen naar Wildlands. Nu de allergrootste verhuizing van Nederland heeft plaatsgevonden is te zien hoe de pinguïns in beeld gebracht worden tijdens het broeden en hoe de olifanten zich gedragen in het holst van de nacht.

En hoe ziet het proces van pop tot vlinder eruit? Zo krijgt de kijker een blik op plaatsen en gebeurtenissen die normaal gesproken voor bezoekers verborgen blijven. Dit levert unieke beelden op, vastgelegd door de drie beste natuurfilmers van Nederland. Dick Harrewijn, Joris van Alphen en Tim Visser leggen op fascinerende wijze vast hoe de dieren in het park zich dag en nacht gedragen.

Joris van Alphen reist al jaren voor National Geographic naar de meest afgelegen plaatsen in de wereld en maakt fotoreportages en films over mens en natuur. Tim Visser is natuurcameraman en produceert onder andere eigen natuurdocumentaires. Dick Harrewijn werkt als natuurfilmer in natuurgebieden over de hele wereld en is cameraman van verschillende bioscoopfilms. De drie mannen hebben ook samen gewerkt aan de prijswinnende Nederlandse natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis.

Uitzending: SBS6, vanaf donderdag 25 mei wekelijks van 23.30 tot 00.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda