Huus van de Taol zoekt Liefste Drentse Woord van 2023

Streektaalorganisatie Huus van de Taal zoekt dit jaar het Liefste Drentse Woord. Naast alle akelige dingen die er in de wereld gebeuren wil het Huus hiermee een positief geluid laten horen. Woorden kunnen ingestuurd worden op www.huusvandetaol.nl/lief . Al enkele jaren is er een verkiezing van het Mooiste Drentse Woord, maar dit jaar pakt het steunpunt voor het Drents het anders aan. Iedereen die wil kan meedoen aan de zoektocht naar het liefste Drentse woord.

Lief als in een koosnaam voor een partner, kind, goede vrienden of (huis)dieren. Ook een woord dat lief klinkt kan het Liefste Drentse Woord worden. Van 1 december tot en met 8 december kunnen woorden ingestuurd worden op www.huusvandetaol.nl/lief . Onder de inzenders wordt een mooi Drents prijzenpakket verloot.

Op 15 december is op radio Drenthe de shortlist van de vijf meest ingezonden woorden te horen. In de stemweek daarna wordt uit die vijf het liefste woord gekozen. Op 22 december wordt dan het Liefste Drentse Woord bekend gemaakt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda