Haringhappen op SIVO Dans en Muziek Festival

OSOORN - Een Chileens paar dat haring staat te happen? Of een Est die dat doet? Het werd donderdagochtend werkelijkheid in Exloo. De gemeente Borger-Odoorn ontving traditioneel de verschillende vertegenwoordigers van de buitenlandse dansgroepen die meedoen aan het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO in Odoorn.


Bij die ontvangst, al vanaf het begin van het SIVO-festival 32 jaar geleden vaste prik, hoort het “haringhappen”. Na deskundige uitleg van één van de bekenste horecaondernemers uit Exloo, Jan Tuin van hotel restaurant Bussemaker, liet een ieder de haring zoals het hoort in de mond glijden. De een vond het vreemd, de ander heerlijk, weer een ander liet de haring voor wat die was, maar het was weer een hele belevenis voor de dansparen die waren meegekomen naar het gemeentehuis.


Het bezoek bestond overigens niet alleen uit het oppeuzelen van de Hollandse lekkernij, ook werden cadeaus uitgewisseld. Van iedere dansgroep was een paar vertegenwoordigd en vanuit iedere groep werd een cadeau aan de gemeente aangeboden. Op hun beurt deelde de gemeente Borger-Odoorn aan de buitenlandse gasten klompen uit. Verder werd er getoost in alle talen van de aanwezige groepen en werd tot slot een groepsfoto gemaakt.

In het begin van de avond werd het SIVO-festival hervat met de tweede avond van het evenement dat nog tot en met zondagmiddag duurt. In de galatent waren optredens te aanschouwen van Portugal, Indonesië, Ecuador en Cyprus. Net als de eerste avond was de tent uitstekend bezet en ook de optredens in de SIVOtent, met onder het Zuid-Afrikaans koor Duze Nomshikashika werden prima bezocht. Vanwege de goede weersomstandigheden konden nu ook de buitenoptredens doorgang vinden.

Donderdagmiddag waren er in de galatent besloten voorstellingen voor speciale groepen, zoals de Zonnebloem. Dat is nieuw bij het SIVO-festival en er was veel belangstelling voor. De reacties van de mensen die deze speciale voorstellingen bezochten waren erg positie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda