Eat and meet valt in de smaak danser op SIVO

ODOORN - Waren het donderdag de buitenlandse gasten die een Nederlandse lekkernij te verorberen kregen, gedurende het gehele festival kunnen bezoekers ook de buitenlandse gerechten proeven. Iedere dag zijn er groepen die specialiteiten uit eigen land bereiden en die aanbieden aan de Nederlandse bezoekers van het festival.


Dit onder het motto "eat and meet". Deze activiteit valt bijzonder in de smaak. Afgelopen woensdag hadden de dansers van Indonesië het druk met het bereiden van hun gerechten en die vonden gretig aftrek. Donderdag konden bezoekers smikkelen van Estlandse hapjes en vandaag, vrijdag, komen de kookkunsten van Cyprus aan bod. Een aantal van de ingrediënten worden in Odoorn gekocht, maar ook veel worden meegenomen, in ieder geval de specifieke kruiden en specerijen. Die komen rechtstreeks uit het land van de dansgroepen die meedoen aan het SIVO-festival.

Ook de komende dagen, zaterdag en zondag, wordt er gekookt door de buitenlandse dansers en danseressen. Vele potten en pannen van bewoners van Odoorn worden daarbij geleend en veel kookgerei uit de plaatselijke keukens gebruikt. Nadat de hapjes gereed zijn mogen bezoekers ze tegen een geringe vergoeding kopen en proeven.
Zaterdag zijn het specialiteiten uit Servië, Portugal, Ecuador en Polen, die de pan in gaan en op de laatste dag van het 32e SIVO-festival, zondag, is te proeven en te genieten van gerechten uit Bosnië en Argentinië. Ondanks al het lekkers blijft dans en muziek toch de hoofdmoot van het SIVO-festival. Vrijdagavond traden de groepen uit Estland, Bosnië-Herzegovina, Argentinië en Polen in de schijnwerpers van de galatent en zaterdag zijn dat Indonesië, Bosnië-Herzegovina, Ecuador en Polen.

In de SIVO-tent, dit jaar een nieuw fenomeen tijdens het festival, is te genieten van muzikale acts. Zaterdag bijvoorbeeld van de Bonkenbargkapel. Dit is een Europese topper uit de wereld van de Egerländer blaasmuziek en afkomstig uit Oldenzaal. In 2003 deed de kapel mee aan de Europese Kampioenschappen in Zwitserland, waar de eerste prijs met onderscheiding was weggelegd voor de kapel. Hoogtepunt voor de muzikanten was het opnieuw winnen van de Europese titel op 13 mei 2007 in het Zuid-Duitse Empfingen

Echter, het SIVO-festival biedt de laatste twee dagen veel meer. Zoals een Salsa-avond, een multicultimarkt, optredens van regionale muziektalenten, oude ambachten, workshops dansen, kinderactiviteiten en nog meer. Hoogtepunt op zaterdagavond is het optreden van het “Wereldorkest” samengesteld uit muzikanten van bezoekende groepen uit alle landen die meedoen aan het 32e SIVO-festival. Dat optreden is het spectaculaire sluitstuk van de zaterdagavond.
Op de slotdag wordt het SIVO-festival afgesloten met een wervelend defilé. Daarin trekken alle exotische uitstralingen, zowel in dansvorm als in kleding, nogmaals aan een ieder voorbij.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda