Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Smid-Mulder

EMMEN - Mevrouw Els Smid-Mulder (80) uit Emmen werd maandagmiddag 24 april 2023 Koninklijk onderscheiden. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen werden haar opgespeld door loco-burgemeester Jisse Otter. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in buurtgebouw Bargermarke, in Emmen. Mevrouw Smid is jarenlang voorzitter geweest van de afdeling Emmerhout/Emmerschans van de Zonnebloem. Daarnaast vervulde ze het voorzitterschap van de afdeling Emmen-Angelslo.


De vereniging bekommert zich vooral om mensen met een lichamelijke beperking en zet zich met name in voor hen die hierdoor in een sociaal isolement dreigen te komen. Mevrouw Smid was actief als vrijwilliger op de regionale vakanties. Eerst als algemeen vrijwilliger, later als verpleegkundige en als Hoofd Vakanties.

Mevrouw Smid zette zich daarnaast in als vrijwilliger bij de Vrijwillige Terminale Thuiszorg Emmen, die is opgegaan in de organisatie Acanthis. Ze was onder andere betrokken bij stervensbegeleiding van patiënten die waren opgenomen in het Hospice. Ook bezocht ze terminale patiënten thuis

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda