Black Lake viert 61-jarig bestaan met een reünieconcert Op 21 oktober in het Atlas Theater in Emmen

EMMEN - Na 37,5 jaar nam Gerrit de Hoop op 31 december 1999 afscheid van Black Lake de band waarvan hij medeoprichter was. Met de bedoeling dat het ook definitief zou zijn. Maar zoals vaker gebeurt beviel het leven zonder helemaal niet en binnen het jaar maakte hij opnieuw zijn opwachting in Black Lake. Op 21 oktober viert Gerrit de Hoop het 61-jarig bestaan van ‘zijn’ Black Lake.


Nee, Heintje Davids voelt hij zich niet, ook al omdat hij maar één keer afscheid heeft genomen, maar dat spelen en zingen met Black Lake de lust van zijn leven is staat buiten kijf. Daarom is hij van plan er een groot feest van te maken tijdens het reünieconcert op 21 oktober in het Atlas Theater in Emmen. De kaartverkoop is gestart en ongetwijfeld zal er een run op de toegangskaarten volgen, dus bestel snel je kaarten want vol=vol.

Populair
Want nog steeds is Black Lake, ooit begonnen als The Black Lake Shadows, een populaire band. Vroeger was er een heuse ‘fanclub’ met een eigen magazine. Die tijden zijn voorbij, maar veel fans van toen volgen de band nog steeds. Black Lake, een van de oudste nog bestaande bands in Nederland, brengt tegenwoordig vooral stevige rock, maar tijdens het jubileumfeest worden hits uit de jaren zestig, zeventig en tachtig voor het voetlicht gebracht. En waar de fans zeker naar uitkijken zijn de medleys, daar stond de band vooral in de jaren zestig en zeventig om bekend.

Om zoveel mogelijk fans te plezieren staan er ook tal van muzikanten uit lang vervolgen tijden op het podium van het Atlas Theater. “We zijn op zoek gegaan naar oude bandleden”, vertelt Gerrit de Hoop. “We hebben er ook veel gesproken, maar die maken of geen muziek meer of kunnen om medische redenen niet meer spelen. En we liepen er ook tegenaan dat een aantal spijtig genoeg niet meer onder ons is. Dan noem ik Henny de Munnik, hij was medeoprichter van de band en Joop Ekelhoff onder andere.”

Oude bandleden
Wie wel komen zijn de zangers Johan Lutke, Gerrit Trip, Fokko Lindeman, Erwin Arling en Marian Korf. Ook is toetsenist/zanger Harro Wimmenhove van de partij. “Daardoor kunnen we een staalkaart uit bijna het gehele ruim zestigjarige bestaan van de band spelen. Wij hebben er heel veel zin in.”

Black Lake anno 2023 bestaat uit gitarist/zanger Willem Tuhumury, zanger Henk Rouw, gitarist Mark Schimmel, toetsenist Hans Tinge, drummer Harry Lesteluhu en natuurlijk bassist/zanger Gerrit de Hoop, die er vanaf het eerste begin bij was.

Kaarten voor het concert zijn nu te bestellen of te koop aan de kassa van het Atlas Theater. Het optreden op zaterdag 21 oktober begint om 20.30 uur.

Foto’s

Black Lake door de jaren heen. (Eigen foto's)

Black Lake 20.jpg

Black Lake (Hans Idema)-topaz-faceai-sharpen.jpg

sis black lake 1982-new-topaz-denoise-faceai.jpg

harr black lake 3-topaz-enhance-4x-faceai.jpg

foto Black Lake[10995].jpg

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda