Blues Selected uit 1968 op Forever Blues

EMMEN - Blues Selected, ontstaan in 1968, mag met recht een unieke band op Forever Blues worden genoemd. Blues Selected was een hobbyband van Jan Leeuwinga, Bas Munniksma, Jan Groenink en Gerard Rolink (vier van de zes leden van het Dans- en Top 40 orkest De Zamora's). Na onder meer een verschil van mening over enige financiele aspecten kregen de vier een heuse ontslagbrief in de brievenbus van de leider van de Zamora-s.


Blues Selected treedt op 16 september op tijdens Forever Blues in het Atlas Theater in Emmen met nieuwe drummer, Roel Kuipers, die een ex-leerling van de overleden Jan Groenink is.

“We kozen voor een breed repertoire van met name blues, jazz en verder alles wat we leuk vonden”, herinnert Gerard Rolink zich. “Bands als Spooky Tooth, Aynsley Dunbar, The Nazz maar ook een nummer van Pink Floyd en van Freddie King. Op You Tube is het nummer San-Ho-Zay van Freddie King, dat we begin 1969 in Pawiti in Emmen hebben opgenomen, nog te zien en te horen.”


Harrie Muskee
Nog een opmerkelijk feitje is dat Blues Selected enige tijd later doorging onder de nieuwe naam Human Orchestra. Rolink: “De veroorzaker daarvan was Harry ‘Cuby’ Muskee. Hij bracht zanger Ruurd Pegman, na een Talentenjacht in contact gebracht met Blues Selected. De naam werd veranderd, en we mochten twee door Muskee geproduceerde platen maken. We waren de huisband in Tin Pan Alley, de Koffiebar, in Emmen.”

Tickets zijn verkrijgbaar op: https://www.atlastheater.nl/.../indoor-festival-forever.../ of bij de kassa van het theater.

Foto’s: De originele samenstelling van Blues Selected in 1968. (Eigen foto’s).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda