Vliegende auto debuteert voor groot publiek tijdens JACK’S Racing Day in Assen

ASSEN - Jack's Racing Day het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement op TT-circuit. De PAL-V Liberty, bekend als 's werelds eerste vliegende auto door de combinatie van een gyrocopter en een auto, komt in actie voor een groot publiek tijdens JACK S Racing Day op TT Circuit Assen. Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa heeft daarmee op 3 en 4 augustus een unieke attractie.


Het Nederlandse initiatief PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) kreeg vorm in 2008 en na slechts vier jaar volgden de eerste testvluchten. In 2017 beleefde de PAL-V Liberty een eerste publieke introductie op de Autosalon van Genève. Inmiddels beschikt het voertuig over de juiste certficering voor gebruik op de openbare weg en kan een groot publiek tijdens JACK’S Racing Day kennis maken met de PAL-V Liberty.

De PAL-V Liberty adresseert de vraag om onafhankelijk van (overvolle) wegen sneller en flexibeler te kunnen reizen. Met een vliegbereik van 500 kilometer en een maximale luchtsnelheid van 180 kilometer per uur verkort de Liberty reistijden met een factor 2 tot 3. Op de weg bedraagt de topsnelheid 160 kilometer per uur. De Liberty biedt plaats aan twee personen en heeft een bagage-inhoud van 80 liter. PAL-V is in de laatste fase van luchtvaartcertificering en zal daarna de sleutels van de PAL-V Liberty “Limited Pioneer Edition “overhandigen aan zijn eerste klanten.

Met een GRATIS toegangsbewijs voor een zitplaats op de beroemde TT-tribunes trakteert JACK’S Racing Day zaterdag 3 en zondag 4 augustus op een dagvullend programma met autoraces, motorraces, races met superkarts, stunts en demonstraties.

De organisatie verklaart bij monde van Hilde van Dam: “Wij als LDP International b.v. zijn supertrots, dat PAL-V ons evenement heeft uitgekozen om de eerst vliegende auto aan een groot publiek te presenteren “

Raadpleeg voor meer info over het evenement:www.jacksracingday.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda