Motorsport

William Kruit na valpartij net buiten de finale

OSNABRUCK - Afgelopen zondag stond grasbaancoureur William Kruit uit Emmer Compascuum aan de start tijdens de Internationale grasbaanrace in het Duitse Osnabruck. Het was een bijzondere baan, maar na even de baan goed aanvoelen ging het elke heat beter en wist William 9 punten te scoren. Helaas net 1 puntje te weinig voor de finale, waardoor hij zevende werd die dag. In de tweede heat nog even een spannend momentje.
Reageer!

William Kruit plaatst zich voor EK in het Zuid Franse TAYAC

EMMER COMPASCUUM - Speedway en grasbaancoureur William Kruit uit Emmer Compascuum heeft zich zondag 2 juni in het Duitse Bielefeld geplaatst voor de finale EK die 6 juli in het zuid Franse Tayac verreden wordt. Van de 15 rijders konden zich 9 plaatsen en de 10de staat reserve.
Reageer!

Opnieuw podiumplaats voor William Kruit

LUDINGHAUSEN - Succes voor William Kruit tijdens de Internationale grasbaanraces in het Duitse Ludinghausen op hemelvaartsdag. 3 heats wist hij te winnen en 1 heat een derde plaats na een herstart. William en een Duitse coureur waren samen gevallen, maar mochten beide weer mee strijden in de herstart.
Reageer!

William Kruit 4e in A-finale tijdens ONK in Vries

VRIES - De dag verliep voor William Kruit uit Emmer Compascuum niet helemaal naar wens. Zijn motor miste een beetje vermogen en wist in de eerste twee series niet alles er uit te halen. Ondanks dat toch 2x 3 punten. Derde serie toch maar op zijn reservemotor gereden. Helaas was dit nog minder. Van een tweede plek terug gezakt naar een 5de plek door technische problemen.
Reageer!

William Kruit vijfde in Balkbrug

BALKBRUG - Op 2e paasdag reed William Kruit uit Emmer Compascuum het internationale grasbaanraces in Balkbrug. Hij wist in de series 3keer een tweede en 1 keer een derde plek te scoren, waarmee hij zich rechtstreeks als derde in de A finale plaatste. Helaas kwam hij in de finale slecht bij de start weg en moest genoegen nemen met een vijfde plaats. Op de finish wist hij nog bijna de Engelsman Arran Butcher in te halen maar kwam net iets te kort. 14 april tijdens het ONK Vries gaat hij het weer proberen.
Reageer!

3e plaats voor William Kruit in Veenoord

VEENOORD - Tijdens de NK Speedway op de baan in Veenoord moest William Kruit uit Emmer-Compascuum na een spannende finale genoegen nemen met een derde plaats. Het was voor William Kruit de eerste wedstrijd van het seizoen die meetelt voor het Open Nederlands Kampioenschap Speedway baan. De baan was in het begin erg verraderlijk, maar werd in de loop van de avond steeds beter.
Reageer!

MotoGP Legends Kevin Schwantz en Randy Mamola grote sterren op Assen

ASSEN - Oud-TT-winnaars en MotoGP Legend Kevin Schwantz en Randy Mamola zijn dit weekend tijdens de TABAC Classic GP Assen de grote sterren op het TT-circuit. De Amerikanen komen naar Assen voor een demonstratie op hun originele Grand Prix-motoren. Beide coureurs waren jarenlang de publiekslievelingen op Assen. Schwantz won zijn laatste TT in 1993, het jaar dat hij wereldkampioen werd. Mamola won voor het laatst op Assen in 1985.
Reageer!

De ONK Speedway 2024 Veenoord wordt weer grandioos speltakel

VEENOORD - De ONK Speedway editie 2024 belooft een grandioos spektakel te worden. In het programma wordt er gestreden om de Nederlandse titel. Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de coureurs die gaan strijden om de Nederlandse titel doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over heats. De rijders maken daarna hun opwachting voor de finales. Een nieuwe klasse toegevoegd aan het programma
Reageer!

JACK’S INT. DRENTHE RALLY VERPLAATST NAAR 2024

4 WEKEN VOOR AANVANG NOG GEEN UITSLUITSEL OVER VERGUNNING ASSEN - De wedstrijd in het Nederlands kampioenschap autorally, die 18 en 19 november verreden zou worden in Drenthe, wordt verplaatst naar volgend jaar. Tijdens JACKâ??S Int. Drenthe Rally rijden de beste rallycoureurs van Nederland meerdere proeven op het TT Circuit Assen en op wegen in het buitengebied. Voor die laatste proeven zijn gemeentelijke vergunningen nodig die nog niet verleend zijn.
Reageer!

Grote belangstelling Vriendendag op TT Circuit

ASSEN - Met een bezoekersaantal van ruim duizend Vrienden kan de Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen tevreden terugkijken op de Vriendendag die afgelopen zaterdag werd gehouden op het wereldberoemde circuit in de Drentse hoofdstad. De Vriendendag stond in het teken van de viering van het derde lustrum van de stichting, maar ook in het teken van de overdracht van het voorzitterschap van de belangenorganisatie.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda