Bestuur Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe geeft 3 geldprijzen weg aan

ASSEN - Bestuur Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe geeft 3 geldprijzen weg aan een vereniging/stichting die op de meest aansprekende manier collecteert. Zondagmiddag 29 mei heeft het bestuur in Emmen de jaarlijkse collecteweek voor cultuur en natuur in Nederland feestelijk geopend.

Emmen is culturele Drentse gemeente en doet mee aan de landelijke maand
van de Amateurkunst. Het Cultuurfonds had een centrale stand op het Marktplein naast de Hema. Om 13.30 uur gaf vice-voorzitter Eric van Oosterhout tijdens ‘Emmen Can Dance’ het startschot. Dance Company Shirelle verzorgde optredens en de leden gingen samen met het bestuur met de collectebus rond.

Prijsuitreiking
Het bestuur geeft 3 geldprijzen weg aan de stichting/vereniging die op de meest aansprekende manier dit jaar collecteert. Zij kunnen dit door middel van foto’s / filmpjes (korte impressie van de actie) uiterlijk 6 juni 2016 digitaal aanleveren bij de ambtelijke secretaris, mevrouw Alie Brinks (a.brinks@cultuurfonds.nl). De prijsuitreiking zal in juni plaatsvinden (datum, plaats en tijdstip volgt).

Over de Anjeractie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 25.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. In het verleden was een derde van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging, vanaf 2016 mag de vereniging de helft van het opgehaalde geld houden. Het overige geld is bestemd voor projecten op gebied van cultuur en natuur binnen de regio waar het geld is opgehaald.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda