Veiligheidszorg Drenthe en Ben Kwijt ook op pad tijdens deze Corona crisis

EMMEN - De Corona crisis zet in deze periode veel mensen in een isolatie door allerlei beperking in de omgangsregelingen. Zo ook bij bewoners van verzorgingstehuizen en zorgboerderijen. Ben Kwijt is namens de gemeente Emmen-Coevorden en Borger-Odoorn het aanspreekpunt voor gevonden en verloren voorwerpen. Veiligheidszorg Drenthe voert deze werkzaamheden uit en heeft ook tot taak mensen op te leiden voor regulier werk. Doordat ook voor hun het werk bijna stil ligt zijn ook zij op zoek gegaan naar een actie waarmee isolaties van mensen op een simpele manier kon worden doorbroken


Onder leiding Harrie Hams is Ben Kwijt al een paar dagen op pad met een groot mobiel LED scherm waarop ook de komende tijd een boodschap met eventueel foto’s kunnen worden gezet voor mensen die aan huis gekluisterd zitten of in een verzorgingstehuis of andere zorginstellingen verblijven.In de afgelopen week stond het LED scherm opgesteld op de Penningkruid in Weiteveen waar Dini en Henk Harms afgelopen zaterdag 58 jaar getrouwd waren maar dit niet samen kunnen vieren doordat de heer Harms momenteel in de Weegbree in Klazienaveen woont en door zoon Henk en Carin via deze weg toch voor een beetje feest zorgde. Op de foto Dini Harms voor het grote LED scherm met daarop een foto van haar met haar man.


Vandaar trok het richting de Boerschapslaan in de wijk Emmer Angelslo waar Naomi van Lith, die zes weken in een verzorgingsboerderij zat zonder bezoek en niet weg mocht, maar nu even voor drie dagen thuis mocht zijn en door haar moeder en zusjes met een mooie boodschap werd verrast. De emoties waren dan ook zeer groot toen Naomi (met haar hondje) naar buiten kwam om de mooie tekst op het scherm te lezen.


Het LED scherm van Ben Kwijt werd ook nog even geopend voor Gerrit en Ellie Gortmaker. Ellie is herstellende van een polsbreuk en dat was voor de kinderen Jan, Catrienus en Anja om haar in deze periode op afstand toch graag even een hart onder de riem willen steken.


Om het Corona virus ook in verzorgingscentrum De Horst buiten de deur te houden, zijn de bewoners van de Horst al wekenlang afgesloten van hun familie en vrienden. Een verdrietige situatie natuurlijk en als je dan ook nog jarig bent in deze periode, is dat extra sneu. De familie en vriendinnen van Rolanda Meijer wilden daarom iets speciaals doen op haar verjaardag. Ben Kwijt verscheen op vrijdag 1 mei met hun videowagen voor de tuin van de huiskamer van Rolanda om namens haar familie en vriendinnen een speciale boodschap aan haar over te brengen.
Ondertussen schalde het “You'll never walk alone” door de speakers. Want samen staan we sterk, zelfs in de meest eenzame en moeilijke tijden!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda