8,2 miljoen voor de ontwikkeling van de omgeving Groningen Airport Eelde

ASSEN - Het college van gedeputeerde staten heeft het investeringskader gebiedsontwikkeling Groningen Airport Eelde 2016-2020 vastgesteld. Dit kader is een uitwerking van de eerder vastgestelde Ontwikkelvisie luchthavenomgeving GAE. Het college ziet kansen om het gebied rondom de luchthaven in Eelde een economische impuls te geven. De financiële bijdrage is bedoeld voor de ontwikkeling van het Energielandgoed, de logistieke Hub Flora Holland, de verbetering van de kwaliteit van de vestigingslocatie, herbestemming van provinciaal monument voormalige Rijksluchtvaartschool en een Living Lab.

Collegeprogramma
‘Een van de speerpunten uit het collegeprogramma is het geven van een economische impuls aan Drenthe en het terugdringen van de werkloosheid met toekomstbestendige banen en vernieuwend ondernemerschap. Dit doen we samen met onze partners. Met deze investering wil het college een investering van rond de 50 miljoen euro realiseren. Het versterken van de vestigingsfactoren stimuleert nieuwe bedrijvigheid in de luchthavenomgeving en leidt tot meer werkgelegenheid in de regio’, aldus gedeputeerde Cees Bijl.

Energielandgoed
Het concept Energielandgoed zal bestaan uit een zonneakker, biomassateelt, kleinschalige tuin- en energiebouw, een recreatieve route en experimenten op het gebied van energie-infrastructuur en –netwerkbeheer.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda