Landinrichtingscommissie geïnstalleerd

ASSEN - Op woensdag 25 mei installeerde gedeputeerde Henk Jumelet, tijdens een bijeenkomst met direct betrokken landbouwers, officieel de leden van de landinrichtingscommissie Veenhuizen. De commissie stelt, onder leiding van onafhankelijk voorzitter Henk Kosters, een inrichtingsplan voor het landelijk gebied rondom Veenhuizen op. Hierbij wordt samengewerkt met grondeigenaren en grondgebruikers. In 2017 en 2018 moeten de plannen voor landschap en recreatie uitgevoerd worden. Gedeputeerde Staten stellen voor dit project in totaal 300.000 euro aan plankosten beschikbaar

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Met de komst van de landinrichtingscommissie Veenhuizen investeert de provincie Drenthe samen met partners de komende drie jaar in het landelijk gebied van Veenhuizen. Belangrijkste opdracht is om de landbouwstructuur te verbeteren. Het gaat onder meer om het onderling ruilen van landbouwgronden, zodat grotere aaneengesloten kavels ontstaan en de gronden dichter bij de boerderij komen te liggen. Hiervoor komen zo’n 20 ha aan rijksgronden beschikbaar. Dit zorgt voor een betere bedrijfsvoering en geeft ook minder landbouwverkeer op de wegen in en rond Veenhuizen. Richting Een komt een nieuwe recreatieve fietsverbinding en beplanting aan de westzijde van Veenhuizen aangelegd. Met dit project zorgen we voor een economische impuls en een belangrijke ‘plus’ voor de Unesco nominatie”.

De commissie bestaat uit: (van links naar Rechts op de foto): Jappie Riedstra en Hendrik Smeenge (namens de LTO), Henk Koster (voorzitter), Martijn Bakker (namens de terreinbeheerders) Carla Alma (namens het waterschap Noorderzijlvest), Laurens Veenstra (i.p.v. Krijn Troost namens het Rijksvastgoedbedrijf), Frits Foekema (secretaris Prolander) en Barend Buijs (adviseur namens de provincie ).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda