Kleindierenshow De Sportfokkers Schoonebeek in buurthuis Het Trefpunt in Zandpol

SCHOONEBEEK - De Sportfokkers Schoonebeek en omgeving organiseert op donderdag 26 oktober tot en met zaterdag 28 oktober 2023 de traditionele kleindierenshow in het dorpshuis - Het Trefpunt - Zandpolstraat 7a te Zandpol. Vanwege de nog steeds heersende vogelgriep mogen hoenders en sier en watervogels niet geshowd worden. Hiervoor geldt nog steeds een vervoersverbod.


Om de show goed tot z’n recht te laten komen wordt de sporthal omgebouwd tot een expositieruimte. Er worden ruime kooien opgesteld waarin de dieren te bezichtigen zijn. Het geheel is aangekleed met planten, heesters, struiken en bomen. Als alles is zo ingericht dat de dieren zich op hun gemak voelen.

Het tentoonstellingsbestuur nodigt u allen van harte uit om de clubshow te bezoeken.
De opening van de show is donderdagavond 26-10-2023 om 19.30 uur. Direct daarna kan het publiek tot 22.00 uur de show bezoeken. Op vrijdag 27-10-2023 is de show geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 28-10-2019 van 10.00 uur tot 15.00 uur. De clubshow vindt plaats in Het Trefpunt Zandpolstraat 7a te Zandpol.

De kleindierenfokkers van “De Sportfokkers” Schoonebeek en omgeving hebben weer een indrukwekkende prestatie geleverd door een grote verscheidenheid aan dier en kleurslagen te tonen. Helaas, Vanwege de nog steeds heersende vogelgriep mogen, hoenders en sier en watervogels niet geshowd worden.

We hebben de leden met sierduiven gevraagd om ruim in te zenden en dat is gebeurd. We kunnen ongeveer 150 sierduiven verwelkomen. Daarnaast worden er rond de 50 konijnen verwacht en een aantal cavia’s. Deze show is een afspiegeling van de fokproducten die zijn voortgebracht door leden van de Sportfokkers uit Schoonebeek e.o. en de verenigingen uit Coevorden en Klazienaveen.

Dit jaar zenden ook leden van de verenigingen Nut en Genoegen Coevorden en De Veenstreek Klazienaveen dieren in naar de Clubshow van de Sportfokkers uit Schoonebeek. Wellicht zal dit de komende jaren vaker gebeuren, dit om te zorgen dat de kleindierensport in de Zuid Oost hoek niet verloren gaat.

De clubshow vindt elk jaar plaats in de herfstvakantie. Het is voor de jeugd uit Zandpol, Nieuw Amsterdam, Schoonebeek en andere omliggende dorpen en steden een unieke gelegenheid kennis op te doen van de klein dierensport in het algemeen en kennis op te doen van de specifieke soorten dieren in het bijzonder.

-Locatie: Dorpshuis “Het Trefpunt” Zandpolstraat 7a te Zandpol.

-Data: donderdag 26 oktober 2023 openingstijden: 20.00 tot 22.00 uur
vrijdag 27 oktober 2023 openingstijden: 10.00 tot 22.00 uur
zaterdag 28 oktober 2023 openingstijden: 10.00 tot 15.00 uur

-Geshowd worden: Konijnen, Cavia’s en Sierduiven

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda