3e Open Nationale Vogelshow in Nieuw-Amsterdam.

NIEUW AMSTERDAM - Het vogel tentoonstellingsseizoen van Drenthe start weer in Nieuw-Amsterdam. In week 43 wordt in Multicultureel Centrum De Schalm door Vogelvereniging Ons Genoegen Nieuw- Amsterdam/Veenoord e.o. weer de Open Nationale Vogelshow georganiseerd. Een prachtige vogelshow met veel soorten vogels, volgens de bestuursleden Jan Horstman, Erik Fokkert en Mettinus Doldersum:


,,Er zijn ongeveer 80 inzenders die rond de 700 wedstrijdvogels inbrengen en daarnaast zijn er nog circa 100 vogels voor de hobbymatige verkoopklasse.” Op en afbouw wordt weer gedaan door vrijwilligers en leden van v.v. Ons Genoegen uit Schoonebeek, Emmen en Nieuw-Amsterdam. Keuring van de vogels wordt gedaan door erkende keurmeesters van de NBvV.

Deze tentoonstelling staat open voor alle leden van de NBvV (Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers). De inschrijving is inmiddels gesloten en alle ingrediënten zijn weer aanwezig om een mooie show neer te zetten. Een goede organisatie, een mooie rolstoeltoegankelijke accommodatie en een mooie catalogus. Daarnaast zijn ook de inschrijfkosten niet hoog. Ook heeft de vereniging veel aandacht voor dierenwelzijn. Aan de deelnemers van de cursus Surveillant NBvV wordt de mogelijkheid geboden om een praktijkopdracht tijdens de Open Nationale Vogelshow te doen.

De openingstijden zijn op 25 oktober 2019 van 19:30 tot 22:00 uur, 26 oktober 2019 van 10:00 tot 22:00 uur en 27 oktober 2019 van 10:00 tot 15:00 uur. De entree is gratis, dus iedereen is weer van harte welkom.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda