Veel belangstelling voor Refona Districtsshow Drenthe

ZWARTEMEER – Sportlandgoed Zwartemeer was het afgelopen weekend het decor van vogelliefhebbers tijdens de Refona District Vogelshow van Drenthe. De organisatie was in goede handen van een samenwerking van negen vereniging. Maar liefst 1500 vogels in alle soorten en maten werden geshowd.


Vanaf de openingsavond met ongeveer driehonderd belangstellenden, waaronder ook de kwekers van de ingezonden vogels, was de belangstelling op vrijdag, zaterdag en zondag ook boven verwachting goed. De komende vijf jaar zal deze district show ook in landgoed Zwartemeer plaatsvinden.


Door tientallen liefhebbers uit heel Drenthe zijn verschillende soorten en rassen, inclusief zangkanaries, kromsnavels en vele soorten tropen tentoongesteld in een prachtig aangeklede zaal. Zaterdagmorgen zijn twee keurmeesters aanwezig geweest om vragen omtrent het houden en showen van vogels te beantwoorden, 's middags worden lezingen en presentaties gehouden over o.a. ongedierte bestrijding en gezonde voeding voor vogels.

Tijdens de officiële opening werden ook de kampioenen gehuldigd door de heer Klaas Snijder uit Joure, voorzitter van de NBVV en Jantines Mulder, voorzitter van district Drenthe:

Jeugdkampioenen Tropen: Nick Pieters uit Klazienaveen met een zilverbek donkerbruin, 92 p
Jeugdkampioen Kanaries: Niek Ramaker, Coevorden met een Irish Fancy. 92p.
Jeugdkampioen Parkieten: Ramon Ramaker, Coevorden met een Turquoisine Parkiet Groen. 91p.

De kampioenen bij de senioren zagen er als volgt uit:
Mettinus Doldersum, Nieuw Amsterdam. Waterslager 149p.
Roelof de Boer, Dalen. Kanarie Isabel geel 95p.
B. Dawoedi, Emmen. Kanarie Parijse Frissé 95p.
Herman v.d. Velde, Emmen. Japanse Nagtegaal, 94p.
Harrie Hepping, Emmen, Nieuw Guinea Edelpapagaai, 95p.

De beste kweker van Drenthe over de beste 8 vogels per inzender werd Roelof de Boer uit Dalen met een totaal van 743 punten.

De kampioenen van deze districtsshow samen de voorzitters en sponsor op de foto. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda