Stichting Meer dan Voetbal

EMMEN - “Voetbal kan een klein land groot maken”, deze uitspraak van Roger Milla is op dit WK weer bevestigd. Landen als Costa Rica en Algerije hebben respect afgedwongen bij de grote voetballanden. Maar ook Nederland doet weer mee. Een beter visitekaartje kan een land niet afgeven.

Meer dan Voetbal

Hoe een klein land grooT kan zijn

Met ongelooflijk veel plezier zie ik dat de bal alle lagen van de bevolking verbindt. Kijk maar naar alle inspirerende filmpjes van enthousiaste fans die de revue passeren op internet en televisie. De case die wij deze maand belichten, is WorldCoaches in Brazilië. Gelukkig heeft het project al veel Media-aandacht gekregen. Maar ik wil WorldCoaches er speciaal uitlichten. Het is een samenwerking van verschillende partners vanuit hun eigen expertise, in plaats dat ieder voor zich een project organiseert. Samenwerken loont. Een voorbeeld voor de toekomst. (Edu Jansing, directeur stichting Meer dan Voetbal)

Lees verder

Sport daar geef je om van start

NOC-NSF, KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie zijn 'Sport Daar Geef Je Om' gestart. Met dit initiatief willen zij sportclubs en verenigingen toegankelijker maken voor schenkingen en nalatenschappen. Dit kan de sport op termijn miljoenen euro's opleveren. Lees verder

OldStars bij 7 BVO's

OldStars start vanaf medio augustus bij 7 betaald voetbalclubs. Naast ADO Den Haag, FC Groningen, PSV en RKC Waalwijk kunnen 60-plussers zich vanaf nu ook inschrijven bij Cambuur Leeuwarden, Heracles Almelo en Vitesse. Lees verder

Club uitgelicht: RKC Waalwijk

Stichting Samen RKC heeft een nieuwe maatschappelijke partner. De Quality Options Foundation verbindt zich de komende 3 seizoenen aan de club uit Waalwijk. Lees verder

Club uitgelicht: v.v. DOVO

Iedere maand lichten wij een club uit die op onze landkaart staat. Deze maand: v.v. Dovo uit Veenendaal. Zij organiseert diverse activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Case van de Maand: WorldCoaches Brazilië

In aanloop naar het WK zijn door de KNVB tweehonderd WorldCoaches opgeleid in de speelsteden van Oranje en in Rio de Janeiro. In Brazilië werkt het WorldCoaches-programma voornamelijk nog samen met de Nederlandse partners. De belangrijkste is Philips. Onder de noemer ‘Solar Light Centers’ verlicht het bedrijf sinds 2012 in Afrika en Zuid-Amerika voetbalveldjes met de nieuwste LED-technologie. Dankzij de samenwerking met Philips kan WorldCoaches de kosten van activiteiten delen en krijgt de KNVB de mogelijkheid om meer coaches op te leiden op de verlichte veldjes.

WorldCoaches werkt in Brazilië ook samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en NOC*NSF, onder meer met het oog op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Die samenwerking draait om een publieke school in de favela Santa Teresa in Rio de Janeiro.
Op 20 juni werd in deze wijk op feestelijke wijze het mini-voetbalveldje gedoneerd aan de kinderen uit Santa Teresa. Deze donatie van de KNVB en zijn partners is onderdeel van de sociale legacy van de bond in Brazilië. Na het WK wordt het mini-veld, dat is omringd door een sintelbaan, overgedragen aan NOC*NSF en haar partners. Zij zullen hier rondom de Olympische Spelen in 2016 sociale activiteiten organiseren.

Aankomende activiteiten

Juli

t/m 13

WK 2014 Brazilië

Tot 13 juli staat Brazilië nog in het teken van het WK.

Augustus

t/m 3

Gay Pride

Van 26 juli t/m 3 augustus is de Gay Pride in Amsterdam.

Augustus

3

Johan Cruijff Schaal

Wedstrijd in de Amsterdam Arena om de schaal.

Augustus

6

G-voetbaltoernooi CBV

22e G-toernooi Coaches Betaald Voetbal in Barendrecht.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda