Rabobank Westerbork sponsort NK Survivalrun 2012

WESTERBORK - De Stichting Survival Runners Westerbork krijgt financi?le steun van de plaatselijke Rabobank bij het organiseren van het Nederlands Kampioenschap Survivalrun 2012. Het Projectenfonds van de bank stelt 2.500 euro beschikbaar voor de aanschaf van materialen om hindernissen geschikt te maken voor de wedstrijden op 22 januari. De organisatie verwacht dan tussen de 800 en de 900 deelnemers in de categorie?n jeugd, recreanten, beginnende wedstrijdlopers en toppers die strijden om de nationale titels bij de dames en de heren.

Op 5 november begint het opbouwen van de meer dan 40 obstakels in en rond het dorp Westerbork. De bijdrage van de Rabobank maakt het mogelijk een aantal hindernissen uit te breiden, te verzwaren en te verfraaien. De totale lengte van de parcoursen varieert van 4 km voor de jeugd tot 12 km voor de deelnemers aan de nationale titelstrijd. 
Maar liefst 200 vrijwilligers helpen mee om van het sportieve evenement een succes te maken.

Met het Nederlands Kampioenschap zet de Stichting Survival Runners Westerbork het dorp duidelijk op de kaart. In 2008 was de eerste wedstrijd met zo’n 350 deelnemers. Vorig jaar kwamen maar liefst 800 atleten aan de start. De Survival Bond Nederland beloont het succes van de Westerborker organisatie nu met de toewijzing van het nationaal kampioenschap. Het bestuur van de Stichting is blij het eerste lustrum van de Survivalrun hiermee een extra feestelijk tintje te kunnen geven.

Deelnemers aan een survivalwedstrijd leggen hardlopend een parcours af. Het is een  zware vorm van duursport, waarbij het aan komt op kracht, uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen. In Nederland zit de survivalsport duidelijk in de lift. Al ruim 3.000 atleten zijn aangesloten bij de nationale Survival Bond en dit aantal stijgt jaarlijks met zo’n 10%.
Meer informatie over het NK en de andere wedstrijden op 22 januari 2012 is te lezen op: www.survivalrunwesterbork.nl. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda