Stille tocht en herdenking in Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Woensdag 4 mei zal op verschillende plaatsen weer de jaarlijkse herdenking worden gehouden ter nagedachtenis aan alle Nederlandse burgers en militairen die in de Tweede Wereldoorlog tot heden zijn omgekomen in oorlogstijd en vredesoperaties. De herdenkingen zullen onder meer gebeuren in Emmen, Emmer Compascuum, Nieuw Weerdinge, Schoonebeek en in Nieuw Dordrecht.



Op de begraafplaats in Nieuw Dordrecht zal men in het bijzonder stil blijven staan bij de 24 R.A.F. bemanningsleden die hun laatste rustplaats hebben gevonden. De stille tocht zal om 19.50 starten bij Zalencentrum Dord, voorheen De Rank naast de Hervormde Kerk en zal te voet in volkomen stilte worden afgelegd.

Tijdens de herdenking, met medewerking van de muziekvereniging De Volharding, bij het monument op de begraafplaats zal beginnen met een minuut stilte en na zal de Last Post worden geblazen, waarna door verschillende instanties een krans of bloemen worden gelegd. Afsluitend volgt dan weer de tocht terug naar Zalencentrum Dord.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda