Kerstwandeling Plus op 2e Kerstdag in Veenpark

BARGER COMPASCUUM - Zoemende naaimachines in het restaurant van het Veenpark en bij de Kerstman thuis. Voor de Kerstwandeling Plus is de afgelopen tijd hard gewerkt aan nieuwe outfits. Heeft de Kerstman een vrouw? Of hebben toch de elfjes het nieuwe pak gemaakt? Dit is het best bewaarde geheim van de Noordpool.


Neemt niet weg dat iedereen de Kerstman in zijn nieuwe rood scharlaken outfit kan bewonderen tijdens de Kerstwandeling in het Veenpark op 2e Kerstdag.Het park organiseert dit complete kerstevenement, want dat is de wandeling inmiddels wel geworden, samen met de Historische Vereniging “t Aole Compas. Tientallen leden zijn in touw zijn om het de bezoekers naar de zin te maken. Er is niet alleen veel nostalgie en een uitgebreid muziekprogramma, maar ook ritjes, kribbes, kerkjes, de kerstman en veel lekkers om te proeven.

Wandelaars kunnen starten vanaf 10:00 uur. De activiteiten duren ongeveer tot 16:30 uur. In verband met de invallende duisternis kan er echter gestart worden tot 15:00 uur. Over de wandeling is zo veel te vertellen dat het Veenpark er een speciale miniwebsite voor heeft gemaakt. Op de eerste pagina van www.veenpark.nl kunt u heel gemakkelijk doorklikken.

Nieuwe kleren
Zoeken op de markt naar het juiste rood, een speciale riem voor de dikke buik, een nieuwe bril voor de winter,
het is allemaal voor elkaar. De Kerstman is blij met zijn nieuwe outfit! Maar niet alleen de Kerstman. Ook voor de
vrijwilligers werd lekkere warme kleding gemaakt. Terwijl in het pannenkoekhuis de rook van het rolletjes bakken
(4.000 stuks) langzaam optrok, zoemden in het restaurant de naaimachines. In de zomer tref je deze dames als
accordeonist, kantklosser of karnster. De afgelopen weken vormden ze samen een klein naai-atelier.

Muziek om te luisteren en mee te zingen
Muziek is een belangrijk onderdeel van de wandeling. In de grote kerk van het park treden afwisselend Popkoor
Ankoor en Potpourri op. (De kinderen kunnen ondertussen in de dorpsschool naar een Kerstverhaal luisteren.) In
het Harmonium Museum kunt u luisteren naar en meezingen met Nederlandse kerstklassiekers. Dit alles vanuit
een huiskamer setting uit de jaren zestig van de vorige eeuw.

Traktaties
Het is niet alleen wandelen, kijken en luisteren. Iedere deelnemer krijgt een traktatiekaart. Op vertoon van deze kaart kan er onderweg een “opkikkertje” worden gedronken en twee keer een lekkernij worden gegeten. Voor de kleine wandelaars zijn er Marshmallows die boven een vuur bij de boerderij kunnen worden geroosterd.

En wandelen?
Even langs alle activiteiten kuieren of echt stevig struinen door het natuurlijk hoogveengebied? Een ritje maken kan ook! Met de dorpstrein langs de dorpen of met de Kerstexpress (antieke tractor met huifkar) over de straatjes van Bargermond puffen.

Nog veel meer
Er is veel te zien, te ruiken en te genieten. De Kerstman , de twee bakkerijen, de kerkjes en de grootste kribbe van Drenthe. De klompenmaker en de smid zijn aan het werk en in de houtzagerij wordt de laatste boom van dit jaar
tot planken gezaagd. Kniepertjes bakken en oliebollen proeven. Gratis een kerstkaart voor volgendjaar versturen?
U mag dit jaarlijkse kerstevenement gewoon niet missen!

Op de website van het Veenpark (www.veenpark.nl) staan alle activiteiten nog eens voor u op een rijtje. Voor de kerstwandeling hoeft u zicht niet aan te melden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda