CULTUUR

Nieuwe Belevingskaart vertelt het verhaal van het Drentse Veenland

EMMEN - Een nieuwe toeristische kaart die niet alleen verwijst naar de bijzondere locaties, maar ook de verhalen uit het gebied vertelt. Dat is de nieuwe ‘Belevingskaart Het Drentse Veenland’ die op zaterdag 6 november is gepresenteerd tijdens het symposium ‘Rondom Veencrisis ZO-Drenthe 1921-2021’ in het Veenpark in Barger-Compascuum. De kaart is vanaf december verkrijgbaar bij Tourist Info Emmen en het Veenpark.
Reageer!

Oktobermaand-Kindermaand

EMMEN - Oktober is de maand waarin culturele organisaties in Drenthe gratis kinderactiviteiten bieden. Dit gebeurt in het kader van het provinciale project Oktober Kindermaand. De organisaties laten kinderen en hun ouders zien en ervaren hoeveel Drenthe op het gebied van kunst en cultuur te bieden heeft. Er zijn tal van evenementen varierend van een workshop armbanden maken tot de gratis voorstelling - De vliegende koeien- van prehistorisch tekenen tot een rondleiding over het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Op www.kindermaand.nl zijn alle komende activiteiten te vinden.
Reageer!

IJswee I Okki Poortvliet

EMMEN - Tentoonstelling over een ijsvereniging, een dorp en de warme winters Zaterdag 9 oktober 2021 was de officiele opening van de tentoonstelling IJSWEE van Okki Poortvliet bij CBK Rensenpark. De tentoonstelling is tot en met 14 november te zien. IJswee bestaat films, animaties, tekeningen, prints, installaties en alles daartussen over een ijsvereniging, een dorp en de warme winters.
Reageer!

Stichting Taalpodium Emmen (STEM), gaat de uitdaging aan in oktober

EMMEN - 2021 wordt de (eerste) Maand van de Taal in de gemeente Emmen. Het programma is gevarieerd en geen enkele activiteit is mogelijk zonder het gebruik van de taal. Kortom: de taal staat centraal! Wij verwachten dat het gehele programma kan worden gerealiseerd. Dit neemt niet weg dat een of meer activiteiten geen doorgang kunnen vinden vanwege (verscherpte) maatregelen in verband met het Corona-virus.
Reageer!

FINALE NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP LIGHT VERSE DICHTEN

EMMEN - Eetcafé Groothuis, Emmen, zondag 31 oktober, 14.00—17.00 uur. Sinds 2017 organiseert, STEM “Lichtvoetig”, jaarlijks het NK Light Verse Dichten. Light verse-dichters zijn uitgenodigd gedichten in te zenden. Een jury beoordeelt de gedichten, stelt vast welke gedichten in de bij het kampioenschap horende bundel worden opgenomen.
Reageer!

Voorleesavond in Bibliotheek Emmen

EMMEN - Bibliotheek Emmen, vrijdag 29 oktober, 20.00 - 23.00 Uur. Voorleesavond met schrijvers, dichters, scholieren en bekende Emmenaren onder leiding van brommerdichter Kasper Peters (foto rechts). Voorgaande afleveringen hadden plaats op de voormalige vuilstort Emmerschans. I.v.m. de maatregelen rond het corona-virus zal deze happening in de bibliotheek worden gehouden. Toegang is vrij, wel is aanmelden vereist via www.bibliotheekemmen.nl
Reageer!

FILOSOFIECAFÉ Emmen

EMMEN - Grote Kerk Emmen, woensdag 20 oktober, 19.30 - 22.30 uur. Het Inspiratieplein en het Filosofiecafe Emmen hebben Paul van Tongeren, de huidige Denker des Vaderlands uitgenodigd om te spreken over zijn boek - Het wonder van betekenis-. Er i­s geen betekenis, er i­s geen schoonheid, maar door onze ogen kri­jgen de dingen en de werkelijkheid betekenis en dat is ver-wonderlijk volgens Van Tongeren in Trouw.
Reageer!

Grote belangstelling kunstenaars om te exposeren in Nieuw Amsterdam Veenoord.

NIEUW AMSTERDAG/VEENOORD - Nadat vorig jaar de Kunstroute niet door kon gaan vanwege corona is er opnieuw grote belangstelling van kunstenaars, ook van ver buiten onze regio om te komen exposeren in de diverse ateliers en cultuurhistorische gebouwen in Nieuw Amsterdam Veenoord. Het beloofd een mooie route te worden.
Reageer!

Geslaagde start culturele seizoen met UITmarkt Emmen

EMMEN - Het afgelopen weekend stond Emmen centrum in het teken van de traditionele opening van het culturele seizoen met UITmarkt Emmen. De aftrap werd vrijdagavond verricht door de Drentse zangeres Martijje met twee concerten in de Bibliotheek, zegt Rineke Marwitz, directeur van Stichting Uitmarkt Emmen. ,,Wij hadden een aantrekkelijke mix van popmuziek, klassieke muziek, Urban Arts, film, theater, cabaret, kindervoorstellingen en -activiteiten en nog veel meer. Ondanks de coronabeperkingen werd het een mooi en afwisselend programma voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen.
Reageer!

Instawalk Into Nature

EMMEN - Stichting Kunst & Cultuur organiseert op 11 september een Instawalk, een fotowandeling, langs de beelden van Into Nature in het Bargerveen in Emmen. Deelnemers leren op aanmoediging van professioneel fotograaf en kunstenaar Sake Elzinga nog mooiere foto’s maken voor hun eigen Instagram account en die van de organisatie.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda