FNV Bondgenoten roept op tot demonstreren 14-11-2013

EMMEN - De leden van de FVV Bondgenoten zijn boos en bezorgd. Het kabinet wil fors snijden in voorzieningen voor kwetsbare groepen. Ook voor u kan het kabinetsbeleid ingrijpende gevolgen hebben. Een paar voorbeelden:

VUT/pre-pensioen: 
Doordat de AOW later wordt uitbetaald, ontstaat er voor de meeste Vutters een inkomensgat van duizenden euro’s. Er is wel een regeling afgesproken, maar die biedt de meesten geen of te weinig soelaas, vooral omdat een eventueel aanvullende pensioen al meteen daarmee verrekend wordt. Daarnaast is er nog steeds het probleem met de WUL (=Wet Uniformering Loonbegrippen). Daardoor gaan VUT’ers en mensen met een prepensioen er per maand minimaal 60 euro op achteruit.

Gepensioneerden:
In het Pensioenakkoord van 2011 was tussen vakbonden, werkgevers en de politiek afgesproken dat de komende tien jaar de AOW-uitkering elk jaar extra met 0,6% zou worden verhoogd. Deze extra verhoging is alweer weggestreept.
Daarnaast komt er een nieuwe aanslag op het inkomen van de AOW’ers aan. Het kabinet wil de KOB (Koopkrachtondersteuning oudere belastingplichtigen, die nu nog 25, 16 euro bedraagt) afschaffen voor ouderen met een hoger inkomen. Waar de inkomensgrens komt te liggen is niet duidelijk, maar die zal naar verwachting niet veel boven de AOW-grens liggen. Ook zien we dat de kosten voor de zorg steeds hoger worden als gevolg van de kabinetsplannen. Hogere eigen bijdrage, hoger eigen risico.

Veel economen zijn het inmiddels met ons eens dat er juist geïnvesteerd moet worden in de economie. Daarom demonstreren we op 30 november. Wij hopen u op 30 november in Utrecht te zien. Onze manifestatie vindt plaats in de Jaarbeurs, vlakbij het NS-station Utrecht Centraal, van 11.00 uur tot 15.00 uur. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda