Appleknockers Flophouse bron van inspiratie

AMEN - Een roemrucht verhaal over Cuby & the Blizzards krijgt op literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen in Amen een bijzonder staartje.

Er kwam een dame langs in Wezup …. In 1969 was er een nieuwe elpee van Cuby & the Blizzards maar nog geen hoesfoto. De platenmaatschappij had een lumineus idee.

Het was broeierig in het oude dorpscafé Perkaan toen de stripteasedanseres zich van haar sluiers ontdeed. De boeren genoten met volle teugen. Van dame en jenever.
Maar toen bekend werd dat de pikante foto’s de hoes van de elpee ‘Appleknockers Flophouse’ zouden sieren, greep de burgemeester resoluut in. Daarna sliep men weer rustig verder in Wezup. Betsy Torenbos van ROODPALEIS vertaalde de opwinding van 1969 naar een choreografie, waarbij werkelijkheid en droom verrassend door elkaar lopen. Zij danst, Henk Kappers speelt kroegbaas en boer en Katja Kolhorn verzorgt de videotechniek. De première is vrijdag 17 juni aan het einde van de openingsavond van Zomerzinnen. De productie besluit ook zaterdagavond 18 juni het festivalprogramma.

Zie www.zomerzinnen.nl

‘Appleknockers Flophouse’ is een coproductie tussen Zomerzinnen en ROODPALEIS,
het huisgezelschap van De Nieuwe Kolk in Assen. Met dank aan Albert Haar.

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen in samenwerking met Biblionet Drenthe, Stichting Literatuurclubs Drenthe, Huus van de Taol, Stichting De Literaire Hemel en Stichting De Amer. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, Gemeente Aa en Hunze, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Lira Fonds en Global Textware.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda