Succesvol Hackathon event Big Data bij Stenden in Emmen

EMMEN – Afgelopen donderdag organiseerden de opleiding Informatica van Stenden samen met Atos en de RDW een Hackathon in Emmen waarbij een uitdagende opdracht centraal stond en Informatica studenten hun kennis konden testen.

Bijna 60 Informatica studenten en een aantal leerlingen van het Hondsrug College deden mee aan het event. Tijdens deze Hackathon over het onderwerp Big Data gingen studenten aan de slag in groepjes met een software project. De RDW beschikt over veel Open Data zoals voertuiggegevens, parkeergegevens en dynamische parkeerdata. Tijdens de Hackathon konden studenten deze Open Data gebruiken om in een korte tijd een vernieuwende App te ontwikkelen voor de RDW.

Atos ondersteunde met kennis op het gebied van App-ontwikkeling en Open Data. Acht groepen presenteerden hun vernieuwende app in een pitch aan de jury. De groep van Arwin Strating, Jan Doornbos, Martin Schoonbeek, Stefan Koopman, Maaike Veurink, Gerjan van Oenen en Daniël van Melzen werd uiteindelijk door de jury uitgeroepen tot winnaar. De studenten wisten in de beschikbare tijd een programma te maken waarbij inzichtelijk werd gemaakt in welke maand van het betreffende jaar een auto opnieuw APK gekeurd moest zijn. Voor autobedrijven kan dit een interessant gegeven zijn, om advertentiecampagnes hierop af te stemmen of rekening te houden met de personele bezetting binnen het bedrijf. Juryvoorzitter Dylan de Jong, IT architect bij de RDW reikte de prijzen uit

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda