’t Aol’ Volk keurt ook dit jaar weer Paasbulten!

EMMEN - De keuring is op zaterdag 4 april en maandag 6 april 2015.Wie bouwt de mooiste en hoogste Paasbult in de ZO-hoek van Drenthe?

Voor het bouwen van de mooiste bult geven wij richtlijnen uit en er wordt bij de keuring gelet op 5 onderdelen, n.l.: materiaal, vorm, meiboom, teerton en netheid.. Voor het bouwen van de hoogste bult worden andere richtlijnen gegeven. Wat gezegd kan worden, maak hem niet te slank, anders valt hij om! De bult hoeft niet gestapeld te worden. Wel moet het rondom de bult netjes zijn. Het hoogste punt wordt op vakkundige wijze - door een landmeter van onze vereniging –verticaal gemeten vanaf de grond. Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een paasvuur? Wij hebben een lijst met aandachtspunten waaraan men moet denken. Deze lijst èn de richtlijnen, kan men downloaden van de website of aanvragen bij Gerhard Croesen, tel. 0591-361431 of bij Luc Strating, tel. 0524-552131.

Ook kan men informatie op de website www.aolvolkemmen.nl van ’t Aol’ Volk vinden onder Paasvuren. Hier vindt men ook een aanmeldingsformulier om te gebruiken. Om mee te doen aan de keuring kan men zich tot 4 april opgeven. De prijsuitreiking is op 2e paasdag om 17.00 uur in “ Restaurant Moorman ” te Erm.

Er worden geldprijzen en drie bekers beschikbaar gesteld én er worden twee wisselbekers uitgereikt. Ook ontvangt men een beoordeling met het behaalde resultaat.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda