Bewoners Sierduif en Tortelduif net blij met aanleg dubbelspoor achter hun woning

EMMEN - Lawaai, trillingen en waardevermindering van de woningen zijn onder anderen de argumenten van de bewoners aan de Sierduif en Tortenduif die het dichts bij de station Emmen Zuid wonen. Daar wil de gemeente graag een tweede spoorlijn aanleggen om de frequentie van de lijn Emmen Zwolle naar vier treinen per uur.


Daarvoor moet een baanvak over een bepaalde lengte worden aangelegd over tegemoetkomend ververkeer mogelijk te maken. De gemeente Emmen organiseerde maandagmiddag voor belangstellenden een inloopbijeenkomst over het ontwerpwijzigingsbestemmingsplan “Emmen, Delftlanden station Emmen-zuid.

Enkele tientallen bewoners die heel dicht bij het gebied zitten lieten zich informeren aan de hand van tekeningen wat de bedoeling van het aanpassen van het bestemmingsplan is. Een andere variant is het baanvak iets verplaatsen langs het asielzoekerscentrum waar de afstanden ook grote zijn, maar dat stuit volgens een vertegenwoordiger van de gemeente op de explotatie begroting.

Eind november zal het op de agenda staan in de raad en bij goedkeuring zal begin volgend jaar met de voorbereidingen worden begonnen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda