Premie zorgverzekering: eigen risico steeds hoger

EMMEN - Verhogen van eigen risico is doorgewoon een ordinaire premieverhoging Het is afwachten met hoeveel de maandelijkse premie voor de ziekenzorg omhoog gaat volgend jaar. Bij Zilveren Kruis/Achmea moet maandelijks 220 euro worden betaald voor een normaalpakket voor een echtpaar.

Eigen risico bedraagt 2x 375= 750 euro per jaar. Niet zelden gebeurt het, vooral bij oudere mensen, dat dit bedrag zeker gehaald wordt, waarna dan pas de medicijnen vergoed worden.

Dit betekent dat een ouder echtpaar in totaal maandelijks 220 euro plus 62 euro kwijt is aan zorgmiddelen, dus 282 per maand. Op zich is dat een verkapte premieverhoging van maar liefst 28 % t.o.v. 220 euro. Als de premies weinig omhoog gaan het volgende jaar kan het wel zo zijn dat het eigen risico fors omhoog gaat. In 2015 is het eigen risico ook verhoogd van 340 naar 375. Over de laatste jaren is het eigen risico van 170 euro in 2011dus verdubbeld naar 375 euro per jaar. Wie weet hoe 2016 er uit gaat zien. Verhogen van eigen risico is dus doorgewoon een ordinaire premieverhoging. Geen wonder dat de zorgverzekeraars miljarden in kas hebben

Statisticus Herry Thole deed onderzoek

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda