Toenemende leegstand winkelpanden in gemeente Emmen, nog geen zorg van gemeente Emmen.

EMMEN - Tijdens de commissievergadering “wonen en ruimte”van maandag 30 november 2015, stelde commissielid H. Kruise een vraag aan de wethouder of het niet de hoogste tijd was om de Emmer middenstand en de eigenaren van leegstaande panden ondersteuning te gaan bieden.

Emmen op de kaart met de realisatie van het “Wildland”, het “Atlas” theater, het nieuwe “Raadhuisplein”en niet te vergeten de “Hondsrugtunnel” , daar zijn wij trots op als Emmenaren. Maar de heer H. Kruise merkte terecht op dat kennelijk er te weinig aandacht is geschonken aan de enorme leegstand van winkel en kantoorpanden in de gemeente Emmen. De verpaupering toeneemt, en volgens het Senioren Belang Noord het de hoogste tijd zou zijn, te gaan kijken wat hier aangedaan zou kunnen worden.

Een document die de griffie rond stuurde van een burger uit Emmen loog er niet om, waar alle zaken duidelijk in genoemd werden, en ook oplossingen dan wel verbeteringspunten in staan krijgt kennelijk onvoldoende aandacht. ] De wethouder de heer R. van der Weide stond niet te trappelen om bij te springen of in gesprek te gaan met eigenaren van de leegstaande panden. De projectontwikkelaars hun eigen verantwoording hebben daarin. Kort kwam het er op neer dat zij derhalve hun eigen broek maar op moesten gaan houden, en hij de noodzaak om hulp en ondersteuning te gaan bieden in dit stadium niet als noodzaak zag.

Is dan straks de gemeente Emmen bezig het paard achter de wagen te spannen vraagt deze schrijver zich af. Is de gemeente Emmen aan het bouwen van attracties en breken zij het centrum in dorpen en wijken niet met rassé schreden af. Hoe wakker zijn ze met elkaar nog binnen de gemeente Emmen, wie ziet de bui al aankomen, ook op de kaart te worden gezet als het slechtste winkelcentrum en uitgaanscentrum in het Noorden. Dat past toch niet bij “Wildlands en het “Atlas: theater”waar wij duizenden bezoekers denken te gaan trekken.

Jan Wolters
Emmen
Tel: 0591-676990
Mob. 06 22 44 21 00
jan.wolters@home.nl
kijk ook eens op www.ongehinderd.nl
www.osognl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda