Uniek KWF project bij CBS de Willem-Alexander in Erica

ERICA - Donderdag 4 februari vindt op CBS de Willem-Alexander in Erica, een uniek project plaats waarbij kinderen worden geïnformeerd over kanker en wat dat allemaal met je doet. Het project bestaat uit een informatie ochtend en 's middags is dan de sponsorloop. Eerst krijgen de leerlingen in de eigen klas informatie over cellen en hoe een kankercel ontstaat. De oudsten kijken hierbij een klokhuis filmpje en de jongsten wordt het eerste deel van het verhaal van Radio Robbie en Chemo Kasper voorgelezen.


Na deze verwerkingsopdracht in hun eigen klas gaan de leerlingen in groepjes 4 stations bij langs: knutselkamer waar beterschapskaarten en een een kaartje voor de wensboom worden gemaakt, de kamer van Chemo Kasper waar alles over chemotherapie wordt uitgelegd en waar ze zelf een pruik kunnen ontwerpen, de kamer van Radio Robbie waar ze alles leren over bestraling en waar ze ganzenbord kunnen spelen waarbij ze het ziekteproces 'doorlopen' en het spellokaal waar ze spellen spelen waar allemaal een achtergrond achter zit.

Vrijdagmorgen mogen wij als KWF gemeente Emmen een cheque in ontvangst nemen. De exacte tijd hiervoor mail ik donderdag.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda