Bluessymposium Route 34 zet Drenthe verder op de kaart als bluesprovincie bij uitstek

BORGER – Harry Muskee heeft als voorman van Cuby & The Blizzards Drenthe op de kaart gezet als dé bluesprovincie van Nederland. Heb je het over Drenthe, dan heb je het over de blues. Dat werd dit jaar nog eens stevig bevestigd met het lands overstijgende Bluesfestival in Grolloo met Johan Derksen als fanatiek aanjager. Tienduizenden bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland konden en kunnen hun hart ophalen in Drenthe.


Dat goede bluesgevoel moet blijvend zijn, vinden ze bij de Stichting VanSlag in Borger. In opdracht van de provincie Drenthe houdt het cultuurpodium daarom op donderdag 8 december het groots opgezette Bluessymposium Route 34 met als ondertitel Blues is Drenthe, Drenthe is blues. “Met het symposium willen we eens te meer de positionering van Drenthe als de bluesprovince van Nederland en ook Europa benadrukken”, zegt Henk Eggens namens de stichting. “We willen die dag de zintuigen prikkelen met muziek om te horen, verhalen om te bespreken, foto’s om te zien, lokale specialiteiten om te proeven, maar vooral om de blues om te voelen.”

Daarvoor wordt alles uit de kast gehaald op 8 december. Onder dagvoorzitterschap van Jan Douwe Kroeske worden die dag verhalen verteld, door onder andere Arend Jan Heerma van Voss, Roel Bentz van den Berg, Gerard Marlet en Coen de Jonge, over de blues door de eeuwen heen, de betekenis van blues, zeker ook de waarde van blues en de verschillen en overeenkomsten tussen jazz en blues. Dat alles wordt natuurlijk afgewisseld met muziek van de Amerikaanse blueszanger Michael Dotson, Brabander Ralph de Jongh, de Drentse band GG & the Cruisers en de Utrechtse formatie My Blue Van.

Een mooie ‘bijkomstigheid’ is dat schrijver Koert Broersma die dag zijn boek Somebody will know someday presenteert. Niet toevallig de titel van een van de mooiste bluesnummers van Cuby & the Blizzards.

“Het Bluessymposium Route 34 is een inspiratievolle middag en avond als afsluiting van het bluesjaar 2016, maar bovenal ook een doorstart om de blues definitief met Drenthe te verbinden”, meent medeorganisator Albert Haar. “In Drenthe moet je zijn voor de blues! En dat mag iedereen weten.”

Gratis boek
Tickets voor het symposium zijn nu al te koop, maar het aantal kaarten is beperkt. Wie een kaart koopt, krijgt op 8 december het boek Somebody will know someday van Koert Broersma er gratis bij. De schrijver is aanwezig om het boek te signeren. Meer info is te vinden op www.route34.eu.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda