Zelfrijdend voertuig in Emmen

EMMEN / Op zaterdag 5 november zal bij de Media Markt tussen de Derksstraat en het Noorderplein in Emmen een demonstratie gegeven worden met een zelfrijdend voertuig. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen mensen door middel van een kort ritje ervaren hoe het is om in een zelfrijdend voertuig te rijden.


Intentieverklaring
Op 13 september heeft de provincie Drenthe de intentieverklaring ‘Autonoom Vervoer – Een leefbaar en bereikbaar Noord-Nederland’ ondertekend. Vanuit de gedachte dat autonoom vervoer mogelijk een oplossing is om dunbevolkte gebieden bereikbaar te houden is het de bedoeling om de komende jaren meerdere pilots met autonome voertuigen uit te rollen.

Roadshow
Binnenkort loopt de pilot met het zelfrijdende voertuig in Appelscha af en is er een voertuig ter beschikking voor een roadshow door Noord-Nederland. De insteek is het publiek kennis te laten maken met autonoom vervoer en de ambitie die Noord-Nederland op dit gebied heeft. Het zelfrijdend voertuig, de EZ10 van de Franse fabrikant EasyMile, doet tijdens de roadshow op 5 november het centrum van Emmen aan. Voor de demo wordt een klein parcours uitgezet van ca. 200 meter van het Noorderplein (voor de Mediamarkt) naar de Derksstraat.

NB: De weergoden moeten ons enigszins gunstig gezind zijn. Het voertuig kan namelijk niet rijden bij temperaturen onder de 2 graden Celsius, bij sneeuw, harde wind of harde regen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda