Erica 86 pakt drie belangrijke punten

ERICA - Voorafgaand aan de wedstrijd werd de nieuwe kleding van het eerste elftal vastgelegd op de gevoelige plaat in het bijzijn van de sponsoren. Het begin van een mooie middag. Op een zwaar veld met mooie strakke belijning ging de wedstrijd om half 3 van start. Al in de 5e minuut wist '86 te scoren.


Bobby Veldman plaatste een zuiver schot vanaf de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal in het doel. Lang konden de Ericanen hier niet van genieten, want even later stond het alweer gelijk. De spits van VVAK werd over het hoofd gezien door de verdediging en kon uit een afgemeten voorzet de gelijkmaker tegen de touwen schieten. Na deze fase was het vooral VVAK dat de bovenliggende partij was, echter resulteerde dit slechts in één grote kans, maar keeper Jeroen Wijnands kwam als winnaar uit de 1 tegen 1 situatie.

Na een half uur spelen begon '86 de wedstrijd te kantelen en meer lef te tonen. Er werden enkele goede aanvallen opgezet, met enkele kansen tot gevolg. Zo hadden Andy Hof en Bobby Veldman met afstandsschoten geen succes en had Wesley Wessels de pech dat een polletje zijn bijna zekere doelpunt degradeerde tot een schot over het vangnet. Op slag van rust was het dan toch raak. Veldman werd gevonden uit een voorzet van Wessels. Hij controleerde de bal met de borst en schoot de bal met een volley in de lange hoek.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste, want ook nu scoorde '86 na 5 minuten. De ingevallen Rick Post bediende Wessels die de bal prachtig over de keeper in het doel schoot. De grensrechter besloot echter zijn vlag omhoog te houden en het doelpunt werd volkomen onterecht afgekeurd. Erica liet het er echter niet bij zitten en ging door met aanvallen, maar wist geen grote kansen te creëren. Ook VVAK kon geen potten meer breken. Toch was het juist VVAK dat in de 70e minuut een doelpunt wist te scoren. Een vrije trap vanaf twintig meter werd keurig langs de muur in de hoek geschoten.

Na deze goal durfde VVAK wat meer de aanval te zoeken en daardoor kreeg '86 meer ruimte om te voetballen. Bij enkele snelle uitvallen wisten de verdedigers van VVAK vaak geen andere oplossing dan een overtreding te maken, waarvoor er een vijftal gele kaarten werden gegeven. Als gevolg van deze overtredingen kreeg Erica een aantal vrije trappen op een mooie plaats, die niet werden verzilverd. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel waar beide ploegen eigenlijk weinig aan hebben.

Het verliep echter anders. Vlak voor tijd werd er wederom een overtreding gemaakt en leek Erica zich opnieuw te kunnen opmaken voor een vrije trap. De overtreding werd buiten het strafschopgebied gemaakt, maar de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Kenny Boer ontfermde zich over deze klus en schoot de bal hard en zuiver binnen. Met nog slechts 2 minuten te spelen gooide VVAK alles op alles, maar verder dan een hoekschop kwam de ploeg niet meer. Een mooi resultaat voor Erica dat hierdoor ook twee plaatsen stijgt op de ranglijst.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda