40.000 euro voor vrijetijdskunstenaars in Drenthe

ASSEN - VSBfonds stelt dit jaar 40.000 euro beschikbaar voor Drentse amateurkunstenaars. Het geld is bestemd voor projecten die de deskundigheid of artistieke ontwikkeling van vrijetijdskunstenaars vergroten. Via K&C in Assen en de regeling Maak het in Drenthe kan maximaal 5000 euro per project worden aangevraagd.

Dit bedrag kan worden gebruikt om een samenwerking met een professionele kunstenaar te realiseren of bijvoorbeeld voor materiaalkosten. Niet iedereen die in zijn of haar vrije tijd muziek maakt, schildert, danst of een andere kunstvorm beoefent is aangesloten bij een vereniging of stichting.

Dit betekent dat zij veelal geen beroep kunnen doen op regionale en landelijke fondsen. Dankzij de VSBfonds-regeling Maak het in Drenthe is het voor deze groep kunstbeoefenaars toch mogelijk een financiële bijdrage te ontvangen om samenwerkingsprojecten te realiseren of een product te ontwikkelen. Een bijdrage kan worden aangevraagd via de website www.kcdr.nl. Naast het inhuren van professionals zijn ook bijdragen mogelijk als er projecten worden gerealiseerd die verschillende kunstvormen samenbrengen, voor een productie of promotie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda