Erica 2 maakte het spannend tegen ZZVV

ZUIDLAREN - De uitwedstrijd tegen ZZVV 4. ZZVV had deze competitie slechts een keer verloren en dat was het treffen op Erica, want toen was 86 met 2-1 de sterkste. ZZVV is zodoende nog vol in de race voor het kampioenschap, maar gisteren bleek dat ZZVV ook nog strijdt voor een tweede prijs dit seizoen. Namelijk voor het slechtste veld van Drenthe.

We mochten de wedstrijd spelen op een bijveld waar de koeien net van afgejaagd waren, met de afmetingen van een hockeyveld en waar blijkbaar bezuinigd wordt op veld belijning, want werkelijkwaar geen enkele lijn was zichtbaar. Dat is het lot van voetballen in de reserve 5e klasse.

Erica speelde niet eens een slechte eerste helft (kreeg zelfs de eerste grote kans toen Patrick Blok alleen op de keeper af kon maar helaas faalde) maar kon toch de kleedkamers opzoeken met een duidelijke 3-0 tussenstand. Door slap verdedigen viel de 1-0, door niet bijster sterk keeperswerk van een zekere Niek Saaltink de 2-0 en door een strafschop 3-0. ZZVV dat niet bepaald als een toekomstige kampioen speelde kreeg zo de overwinning vrij eenvoudig in hun richting geschoven.

In de tweede helft bleek dat 86 zich niet zo maar gewonnen gaf. Het nam de afstap, bouwde geduldig aan een aanval en nadat de bal een keer of 20 zonder tussenkomst van de tegenstander werd deze prachtig afgerond door Rick Feijen. De spelers van 86 leken zelf nog het meest verbaasd van de goede aanval. ZZVV leek wakker te schrikken en ging meer op zoek naar een doelpunt. Dit gaf de spitsen van 86 meer ruimte wat na een uur spelen resulteerde in de 3-2 van Blok. 86 gaf nu alles en kreeg ook duidelijk veldoverwicht, maar wist helaas geen uitgespeelde kansen te creëren. Eindstand 3-2