25 jaar achtereenvolgend reunie familie Jeuring

EMMEN - Voor de 25e keer op rij werd zaterdagmiddag in Noordbarge een familiedag gehouden. Op deze speciale dag kwam de grote familie Jeuring voor het eerst bijeen op het ouderlijk stee in Noordbarge, waar al jaren het oudste kleinkind Sijtske en haar man Henk wonen. De ouders Gert en Riek Jeuring trouwden op 2 oktober 1931 uit een groot gezin van vijftien kinderen. Er zijn nu nog vier generaties met in totaal 137 familieleden. Hiervan zijn er inmiddels vijftien familieleden overleden.


Het echtpaar Geert en Riek runden een boerderij met daarnaast ene melkventerij. In 1954 besloot het echtpaar te stoppen met het boerenbedrijf en begonnen met de exploitatie van kampeerboerderij De Riede. Deze naam werd toen nog bedacht door de buurtvereniging. De melkventerij groeide in de loop der jaren uit een zuivelhandel SRV bedrijf.


Tijdens deze jaarlijkse familiedag die wordt gezien als een reünie om de banden tussen alle generaties weer wat aan te sterken. Dit gebeurde in de tuin van de boerderij en natuurlijk ging dit vergezeld van een flinke barbecue en een drankje. Voor de kleinsten onder de gasten was er zelfs een complete speeltuin aanwezig. Ter gelegenheid van dit toch wel bijzondere jubileum werd er natuurlijk ook even een foto gemaakt met alle aanwezigen. (Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda