Natuurwerkdag Drenthe weer geslaagd

EMMEN – Afgelopen zaterdag waren op 80 locaties in Drenthe ruim 1600 mensen actief tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Organisator Landschapsbeheer Drenthe voorzag de locaties van het benodigde gereedschap, ondersteuning en een presentje voor alle deelnemers. De Natuurwerkdag in Drenthe heeft dit jaar een behoorlijke groei doorgemaakt omdat steeds meer mensen zorg willen dragen voor hun eigen leefomgeving.


En de Natuurwerkdag is een hele mooie gelegenheid om daar kennis mee te maken”. Dankzij de deelnemers is weer bijgedragen aan voedsel- en nestgelegenheden voor diverse insecten, bijen, (kleine) zoogdieren en reptielen. Kwetsbare planten en struiken zoals de jeneverbes kregen de benodigde aandacht. En er is heel wat klein afval verwijderd.

De Natuurwerkdag werd ook dit jaar in Drenthe weer een succes. Ook in de regio Emmen waren drie locaties uitgezocht om de handen uit de mauw te steken. In het Noorderbargerbos waren een tiental vrijwilligers waaronder ook enkele jeugdige deelnemers als actief om een stuk heide van dennenboompjes te ontdoen. Ook het bekende Zandgat van Jansen in Emmerschans werd flink onder handen genomen. Dit jaar nam ook visschub De Schans voor het eerst deel aan de landelijke natuurwerkdag. Voorzitter Robert Oeben: ,,De opkomst bestond helaas enkel uit mensen van de visclub zelf. Het doel om de buurt er bij te betrekken is helaas niet gelukt. Wel is het een geslaagde dag geweest en is er met een klein aantal mensen wel erg veel werk verzet in dit prachtige natuurgebied.”


In het Noordbargerbos werd een stuk heide onder handen genomen. Door het verwijderen van dennenboompjes ontstaat er meer lucht voor de heideplanten. Ook de jeugd was hier actief.


Bij het Zandgat van Jansen werd ook door een tiental leden van de Visclub De Schans in en rond het water flink opgeruimd en gesnoeid. (zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda