Nieuwe cursus: ‘Lesgeven aan fitte ouderen’

EMMEN - De buurtsportcoaches seniorensport Drenthe bieden vanaf maart een nieuwe verkorte cursus ‘lesgeven (sport en bewegen) aan senioren’. Er zijn vele enthousiaste ouderen in Noord-Nederland actief, maar er is een tekort aan goed opgeleide mensen die deze groepen kunnen begeleiden. In 8 bijeenkomsten van 2 uur wordt heel praktijkgericht geleerd hoe je een groep senioren verantwoord kunt laten sporten en bewegen. De cursus start in maart en wordt gehouden in Sporthal Veenoord.


Steeds meer ouderen geven gehoor aan de oproep om te bewegen en ze merken dat ze fitter en vitaler worden, maar vooral ook weer een sociaal netwerk opbouwen. Het is uitermate belangrijk dat deze mensen de juiste begeleiding krijgen, iedereen moet op zijn eigen niveau mee kunnen doen. Daar is deze cursus dan ook volledig op gericht: het geven van sport en spel activiteiten speciaal gericht op deze doelgroep.

Voor wie
De cursus is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om met senioren te werken, affiniteit hebben met sport en spel en ervaring hebben met lesgeven. Ben je gediplomeerd lesgever, ben je net afgestudeerd, ben je misschien uit het werkveld geraakt en lijkt het je leuk een paar uurtjes per week les te geven dan is deze cursus een mooie basis. In heel Noord-Nederland zijn groepen op zoek naar docenten. Bovendien verwachten we dat de vraag naar goed opgeleid kader de komende tijd enorm gaat toenemen.

Inhoud cursus
In 8 bijeenkomsten van 2 uur op dinsdag of donderdagmiddag en 16 uur stage worden de deelnemers klaargestoomd om daadwerkelijk voor een groep te kunnen staan. De cursus start in maart (week 10). Na het goed afsluiten van de cursus zijn ze gecertificeerd om groepslessen te geven aan ouderen op het gebied van gevarieerd sport en spel.

Kijk voor meer informatie en om je op te geven op https://sportdrenthe.nl/nieuwecursus/.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda