Onderzoek naar aanleg warmtenet in Emmen

EMMEN - Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van een warmtenet in Emmen. In opdracht van EMMTEC services B.V., Enpuls B.V., onderdeel van Enexis, Gemeente Emmen en de provincie Drenthe voert Greenvis het onderzoek uit. In de zomer van 2019 moet er meer duidelijkheid zijn. Een warmtenet is een belangrijke stap naar een energieneutraal Emmen in 2050. Het wordt het eerste warmtenet in Drenthe.


(foto Jan Anninga)

Warmtenet
Bij de productieprocessen op het EMMTEC-terrein komt veel warmte vrij. De warmte is niet bruikbaar voor de industrie maar kan wel gebruikt worden om gebouwen en woningen te verwarmen. Onder de grond komt daarvoor een netwerk van warmteleidingen. Het gebruik van restwarmte kan veel energie besparen. Dit zorgt ook voor CO2-reductie en het draagt bij aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen in Drenthe.

Gebruikers
Bij de bouw van het nieuwe zwembad aan de Meerdijk wordt al rekening gehouden met de aanleg van een warmtenet. Zodra er een warmtenet ligt kan het zwembad er op aangesloten worden. In de zomer moet ook duidelijk zijn welke gebouwen er nog meer aansluiting krijgen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda