Nationale DenkTank in Emmen

Wetenschappers tussen miljoenen studieboeken EMMEN - Op vrijdag 20 september kwam een afvaardiging van de Nationale DenkTank naar Emmen. Vier gemotiveerde academici van de Nationale DenkTank bezochten Studystore in Emmen. Tussen de boeken in het magazijn hebben zij informatie verzameld voor het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk.


De digitale samenleving
De Nationale DenkTank duikt dit jaar in de digitale ontwikkelingen en stelt de mens hierin centraal. Het thema van 2019 is: “Hoe realiseren we een digitale samenleving die gezond, weerbaar, eerlijk en inclusief is?” Het eindresultaat is niet alleen een eindrapport maar juist concrete oplossingen. Uit het thema van een eerdere editie ‘Big Data’ is bijvoorbeeld een start-up ontstaan waar inmiddels 25 mensen werken.

Nationale DenkTank
De Nationale DenkTank is opgericht om overheid, de wetenschap, het bedrijfsleven en de filantropie te verbinden met een gemeenschappelijk doel: de Nederlandse samenleving met vernieuwende ideeën vooruit te helpen. Uit meer dan 200 aanmeldingen worden elk jaar twintig academici geselecteerd vanuit verschillende studieachtergronden. Vier maanden lang werken zij volledig aan de opdracht van de DenkTank.

Nationale DenkTank & Studystore
Studystore is al jaren partner van de Nationale DenkTank. “Wij omarmen het concept; jonge academici die met een frisse blik naar maatschappelijke uitdagingen kijken.” vertelt Leonie Milius van Studystore. “Digitalisering is ook bij ons een actueel thema. Ontzettend leuk om met deze slimme, jonge mensen van gedachten te wisselen.” De Nationale DenkTank is in augustus 2019 begonnen met dit vraagstuk, de implementatie zal vanaf januari 2020 plaatsvinden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda