Ben Wösten presenteerde zijn boek “Barger Oosterveld in woord en Beeld”

BARGER OOSTERVELD - Zaterdag morgen presenteerde, de tegenwoordig in Ommen wonende historicus Ben Wosten in eigen productie al weer zijn derde boek met de passende titel: - Barger-Oosterveld in woord en beeld- .Deze overhandiging vond plaats in de Hooimijt in het centrum van Barger Oosterveld. De schrijver overhandigde het eerste officiële exemplaar aan Gerard Cramer, de jongste telg van de familie Cramer, vroeger de grootste ondernemer in het dorp die uitgebreid in het boek wordt neergezet. Maar ook beschrijft hij zijn eigen jeugdjaren met veel leuke anekdotes.Tevens wist Ben Wösten, die ook maandelijks een rubriek “Vrogger” van leuke verhalen voorziet in de plaatselijke dorpskrant, ook Gerard Cramer en een tiental bekende Bargeroostervelders te strikken voor een interview. Maar liefst 64 verschillende onderwerpen als bijvoorbeeld, Langs oude wegen, Woningnood, Eerappels krabben in ’t zeupiesveen, mijn Opa, snoepjeswinkel en ’t Huussie met mooie historische foto’s, is toch weer iets moois ontstaan.

In het voorwoord van dit prachtige boek dat geschreven is door Cor Siekman en Jonny Ameln van de historische Kring ‘de Veldkers’ Barger Oosterveld omschrijven de twee Ben Wösten als volgt: ,,Doe hest schrievers en doe hest Proaters en de meiste in het dorp bunt Proaters”. Ben Wösten is een verteller die de woorden van zijn verhaal ook op een fantastische wijze op papier kan en durft te zetten.Ben Wösten bedankt iedereen die aan dit boek hebben meegewerkt en overhandigde het eerste exemplaar aan Gerard Cramer, die op zijn beurt trots was op mensen die de historie van dit prachtige dorp in ere houden.(foto Bennie Wolbers)

Het boek van Ben Wösten is nu te koop bij de cultureel centrum De Barnstee en de SPAR supermarkt in Barger Oostevreld en bij Read Shop in Emmermeer. Het boek kost € 22.50.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda