Coöperatie Drentse fietsenzaken voor meer fietsforensen

EMMEN - Fietsenzaken in Drenthe zijn een cooperatie gestart om makkelijk en lokaal lease-fietsen aan te bieden aan Drentse werkgevers en hun werknemers: Drentse Fietsforensen. Vandaag, op de landelijke Fiets naar je Werk-dag, wordt het online platform gelanceerd, dat met steun van de provincie Drenthe en Maatschappij Spaak tot stand is gekomen.


Een compleet verzorgd fietspakket
Drentse Fietsforensen stimuleert werknemers om de fiets te pakken en ontzorgt tegelijkertijd werkgevers. Een stadsfiets, bakfiets, e-bike of speed pedelec; voor iedere afstand is er een geschikte fiets. Via een corporate lease-regeling en één aanspreekpunt is het voor werkgevers eenvoudig hun werknemers hierin te faciliteren. Geen administratieve rompslomp, gewoon iedereen zo snel mogelijk op de fiets. De werkgever profiteert van fittere, energiekere en dus gelukkigere werknemers. De werknemers kunnen op hun beurt bij een lokale fietsenzaak terecht voor de aanschaf en het onderhoud.

“We moeten nu eenmaal minder CO2 uitstoten en voor korte woon-werkritten is de fiets een geweldige oplossing. En laten we niet vergeten: fietsen is leuk! Helemaal in een prachtige provincie als Drenthe. Niet meer in de file, energiek op je werk en ontspannen thuis, er zijn eigenlijk alleen maar voordelen.” - Pascal Aandewiel, projectmanager Fietsforensen.

De kracht van een coöperatie
“Drentse fietsenzaken hebben hun krachten gebundeld, zodat je nu lokaal terecht kan voor een lease-fiets, welke soort of merk dan ook, zonder grote investering. We merken dat daar een enorme vraag naar is,” aldus Aandewiel.

Simpel, makkelijk en lokaal
“Ook is het makkelijk om dit aanbod als werkgever voor te leggen aan je werknemers. Een groot voordeel voor de werkgever is dat er één aanspreekpunt is en dat werknemers zelf kunnen kiezen,” zegt Pascal. “Daarbij krijgen werkgevers met vijf of meer fietsen zelfs preventief onderhoud op locatie,” vult Anjo Jager, Drents Fietsondernemer, aan.

Alle informatie en deelnemende fietsondernemers staan op fietsforensen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda