Notaris Jos Kral gaat genieten van zijn pensioen

EMMEN – Op zondag 1 januari aanstaande is Jos Kral geen beëdigd notaris meer in Emmen. Op eigen verzoek zet de 66-jarige Emmenaar een punt achter zijn werk als notaris. Op de deur van zijn kantoor in het mooie pand aan de Weerdingerstraat hangt een kopie van Franc Weerwind, minister van Rechtsbescherming die namens Koning Willem Alexander schriftelijk bevestigd dat Jos Kral op eigen verzoek zijn werk heeft neergelegd.


Uit betrouwbare bronnen heeft ondergetekende vernomen dat het officiële afscheid van Jos Kral zal plaatsvinden op dinsdag 17 januari tussen 16.00 en 18.00 uur in café Groothuis. Dan komt er een einde aan een periode van 1996 tot heden dat Jos Kral als zelfstandig notaris in Zuidoost Drenthe actief is geweest en zal de naam Kral&Schukken Netwerk Notarissen van de voorgevel verdwijnen en voor een nieuwe worden vervangen. Welke naam het gaat worden is op dit moment nog niet bekend, maar bekend is wel dat collega Michalin van Wijk samen met collega Bean Schukker vanaf 1 januari 2023 de leiding zullen overnemen.

Notariskantoor Bodewes
Johan Kral kwam in 1989 op 39-jarige leeftijd van het Winschoter notariskantoor Jonker naar Emmen om aan de slag te gaan bij notariskantoor Bodewes aan de Stationsstraat naast café Groothuis. Vijf jaar later nam Johan Kral in 1996 het notariskantoor over en zijn werkgebied strekte zich uit over een groot deel van Zuidoost Drenthe. Het was volgens Jos Kral op allerlei gebied het begin van een periode met veel ups en downs, maar het was wel een periode waarin de afstanden naar de klant kort waren en er snel gehandeld kon worden. Het notariskantoor maakte snel een flinke groei door en Jos Kral kreeg in 1998 met notaris Bean Schukker een compagnon. In 2007 werd het kantoor aan de Stationsstraat te klein en werd het huidige kantoor aan de Weerdingerstraat in gebruik genomen. De bezetting op het notariskantoor groeide daarna uit van 6 naar 12 medewerkers en twee stagiaires die allemaal een drukke gespecialiseerde portefeuille beheren.

Jos Kral: ,,Het zijn zeer kundige maar ook standvastige medewerkers waaronder Wim Kuipers die al sinds 1989 bij ons werkt en de meeste andere medewerkers al 10 tot 15 jaar breed ingezet kunnen worden. Ik ben blij dat ik nu op 66-jarige leeftijd het moment heb kunnen kiezen om te stoppen. Heb nog geen enkel idee wat ik ga doen. In ieder geval gaan wij eerst even niets doen en relativeren en daarna zijn er plannen om er met de camper op uit trekken en een beetje vakantie vieren en als FC Emmen supporter zal ik ook zeker vaak op sportpark Meerdijk te vinden zijn. Of ik het werk zal gaan missen? Dat zal de tijd leren”.


Jos Kral nog even achter zijn bureau die nog wel even opgeruimd moet worden.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda