Wielerflits weer voor met nieuws

WIELRENNEN - Ben je ondertussen al bijgekomen van het spectaculaire WK veldrijden? Dat er de twee dagen daarna geen wielrennen was, hielp daar wel goed bij. We hadden daardoor mooi de tijd om nog een terug te blikken op de strijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. In de nieuwe WielerFlits Podcast blikken Maxim en Youri er nog eens op terug.Collega Raymond Kerckhoffs schreef bovendien nog een analyse over de winnaars van het WK veldrijden. Volgens hem is niet alleen Mathieu van der Poel dat...

Maak kennis met de Wielerploegen voor 2023
Ondertussen wordt de blik steeds meer verlegd richting het wegwielrennen. Wij doen dat de komende weken met onze serie Wielerploegen, waarbij we begonnen zijn met de grote ploegen Jumbo-Visma, Alpecin-Deceuninck, Soudal Quick-Step en Team DSM.

Deze wielerweek is ietwat ingekort, omdat de Tour of Antalya is afgelast na de verschrikkelijke aardbevingen in Turkije. Daarom zullen veel ogen gericht zijn op de Tour of Oman, waar onder meer Mark Cavendish en Tim Merlier aan de start gaan staan. Lees hier de voorbeschouwing op de vijfdaagse in het Midden-Oosten.

Speciale wielerchocolade voor jou?
Voor de winactie van deze week kijken we naar komende maandag, als Tadej Poga?ar zijn seizoensdebuut maakt in de Clásica Jaén Paraiso Interior. De Sloveen heeft ook besloten om de UAE Tour niet te rijden, dus het gedroomde duel met wereldkampioen Remco Evenepoel gaan we niet krijgen in de Verenigde Arabische Emiraten...

Maar niet getreurd, want het belooft dit weekend druk te worden, met de UAE Tour voor vrouwen, het EK baanwielrennen, de crossen in Middelkerke en Lille en eendagskoersen in Spanje en Portugal.

Een fijn wielerweekend gewenst,


Nick Doup
Redacteur WielerFlits

Laat Valentijnsdag niet onopgemerkt voorbij gaan met dit ideale cadeau voor wielerliefhebbers

Wil jij Valentijnsdag niet onopgemerkt voorbij laten gaan? Deze week hebben we met RIDE Magazine een actie waar je iedere wielerliefhebber een plezier mee doet!

Voor 15 euro ontvang je namelijk ons winternummer, onze nog te verschijnen voorjaars-editie en een doosje met 12 heerlijke wielerchocolaatjes. Ideaal om cadeau te doen, aan jezelf of iemand anders.

Afgeronde rechthoek: Bestel nu jouw ValentijnscadeauBestel nu jouw Valentijnscadeau

Winactie: Voorspel de winnaar van Jaén Paraiso Interior en win speciale wielerchocolade

Nu het WK veldrijden achter de rug is, richten veel wielerliefhebbers hun blik op de weg. Wereldtopper Tadej Poga?ar begint zijn seizoen op maandag 13 februari in Jaén Paraiso Interior. Hij staat in ieder geval op de voorlopige startlijst voor de Spaanse koers over gravelwegen. Wie denk jij dat zondag Jaén Paraiso Interior wint? Doe mee aan onze winactie en maak kans op een lekkere prijs!

Afgeronde rechthoek: Doe nu mee met de winactieDoe nu mee met de winactie

Voorbeschouwing: Kan Mark Cavendish winnen bij zijn Astana-debuut in Oman?

In februari trekt een groot deel van het wielercircus naar het Midden-Oosten. In een reeks met de Saudi Tour en de UAE Tour staat van 11-15 februari ook nog de Tour of Oman (UCI 2.Pro) op de kalender. In de vijfdaagse rittenkoers zien we onder meer Tim Merlier en Mark Cavendish aan de start, maar zij krijgen weinig sprintkansen. De ronde is vooral gemaakt voor de puncheurs en de klimmers. WielerFlits blikt vooruit.

Afgeronde rechthoek: Lees verderLees verder

Voorbeschouwing: Lars van der Haar tegen Belgen op gloednieuw parcours in Middelkerke

Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock zitten met hun hoofd al bij het wegseizoen, maar het veldritcircus gaat gewoon nog even door. In Middelkerke kruisen de overige toppers een laatste keer de degens voor de Superprestige, bovendien op een gloednieuw parcours. WielerFlits blikt vooruit.

<span style="mso-ign

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda