Genomineerden Lies van Urk prijs bekend

EMMEN - Internationale vrouwendag 8 maart 2023. Woensdagavond 8 maart reikt wethouder Guido Rink namens de gemeente Emmen de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie uit. Voor deze prijs heeft de jury drie vrouwen genomineerd. Deze vrouwen zetten zich vrijwillig in voor de emancipatie of participatie van inwoners en zij hebben een voorbeeldfunctie.


Eén van de genomineerden is Elke Steenhuis. Met haar Weggeefkast in Klazienaveen stelt zij eten en verzorgingsproducten beschikbaar voor mensen met een minimum inkomen.

Een andere genomineerde is Maartje van Wagensveld van Atelier Artisana. Maartje biedt vrouwen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond een plek waar zij vaardigheden leren, sociale contacten opbouwen en zich kunnen ontplooien.

De derde genomineerde is Ali Zingstra. Zij is coördinator van Orange the World Emmen: een wereldwijde campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen.

De jury
De jury bestaat uit de beide dochters van Lies van Urk: Eva Lammers en Annebeth Lammers. Ook de winnaar van vorig jaar maakt onderdeel uit van de jury: Kim Sterken van Kimmy’s Weggeefwinkel in het Rensenpark. Willemijn Döpp, politica en lid van de steunfractie ChristenUnie, is het vierder jurylid.

Viering van de internationale vrouwendag
De Lies van Urk prijs wordt uitgereikt tijdens de viering van de internationale vrouwendag op woensdagavond 8 maart in Hotel ten Cate. De organisatie van deze avond met verschillende activiteiten is in handen van de 8 Maart Groep Emmen. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Naast het avondprogramma is er ook een dagprogramma. Zo zijn er tussen 9.00 – 16.00 uur verschillende activiteiten en workshops bij Atelier Artisana aan de Kleepassage in Emmen. De toegang voor alle activiteiten is gratis en daarbij geldt: vol is vol.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda