Nieuwsbrief Ondernemend Emmen

OE-LID STELT ZICH VOOR
Deze keer in onze serie: Astrid Mink, Notaris. Onderaan deze nieuwsbrief stelt zij zich aan u voor.


BIJEENKOMSTEN EN EVENEMENTEN


Dinsdag 16 mei: startbijeenkomst Toekomstbestendige Bedrijventerreinen
Welke mogelijkheden zijn er om bedrijventerreinen en hun bedrijven toekomstbestendig te maken op het gebied van onder meer energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire productieprocessen? Tijdens deze bijeenkomst bieden we niet alleen informatie maar horen we tevens graag van ondernemers waar zij mee aan de slag willen. Aanmelden kan via onze website.

Donderdag 25 mei: Algemene Ledenvergadering Ondernemend Emmen
Deze keer zijn we te gast bij GETEC PARK.EMMEN, al 70 jaar een begrip in Zuidoost Drenthe. Naast bestuurszaken, financiën en het jaaroverzicht van Ondernemend Emmen hoort u ook wat ze in het park doen om de energie efficiency te verhogen en de CO2 footprint te verlagen. Aanmelden graag via onze website.


foto; Hansman Fotografeert


Dinsdag 6 juni: OE Lunchbox bij Drents Bakkie en Amsterdam Good Cookies
De definitieve invulling van deze Lunchbox wordt binnenkort bekend. Aanmelden kan wel al via onze website.

Donderdag 22 juni: HRM Netwerk over recruitment
Er was eens een tijd dat een vacature in een krant, tijdschrift of online zomaar tientallen goede reacties opleverde. Dat klinkt nu bijna als een sprookje. Wie zich vandaag wil onderscheiden op de arbeidsmarkt heeft meer nodig. Een sterk werkgeversmerk, een goed beeld van de doelgroep én een duidelijk plan om deze groep met de juiste boodschap te bereiken. Debbie Wannet en Remco van der Veen van FYGI nemen je op 22 juni mee in de wereld van recruitment en helpen je op weg met tips om sneller de juiste mensen te vinden. Aanmelden kan via onze website.

NIEUWS VAN EN VOOR ONDERNEMERS

Vijf jaar Menso leren & werken: dat verdient een feestje!
Dat feest vieren ze op 12 mei graag met jou! Het feestprogramma bestaat onder meer uit een lezing van Danny Makkelie en een gezellige barbecue. Nog niet bekend met Menso leren & werken? Kom dan kennismaken! Kijk voor het volledige programma en de link voor aanmelden op onze website.

Ems Dollard Business Forum in Leer
Op 15 mei 2023 om 15:00 bent u van harte welkom in het historische stadhuis in Leer, Rathausstr.1, 26789 Leer (Ostfriesland) voor een interessante ontmoeting over de “last mile” van de distributieketen. Hoe kan die “last mile” met kwaliteit, kosteneffectief en duurzaam worden uitgevoerd? Bekijk hier de uitnodiging van de Industrie- und Handelskammer für Ostfriesland und Papenburg.

Gratis workshop ‘Inzicht in jouw online rendement’
OE-lid Webba biedt op 23 mei in Hoogeveen en op 25 mei in Emmen een gratis workshop aan om meer inzicht te krijgen in het rendement van jouw website. Dit inzicht kun je vervolgens benutten om meer omzet te genereren. Meer info en aanmelden:
Klik hier om aan te melden voor de workshop in Hoogeveen.
Klik hier om aan te melden voor de workshop in Emmen.

Geen kilometervergoeding meer, maar een mooie E-bike
Dat is de kern van de nieuwe dienstverlening die “Ideeboys” samen met ”Egbert Egberts fietsen” heeft ontwikkeld. Werkgevers bieden hun werknemers een mooie E-bike (A-merk) aan die ze zelf mogen uitkiezen. Ze zien vervolgens af van een kilometervergoeding voor hun autogebruik van en naar hun werk. De werknemers zullen (zo is aangetoond in een Europees onderzoek) fitter op hun werk komen en het ziekteverzuim loopt terug. Ze doen immers twee keer per dag een work-out.
Ook in het weekend mogen ze de E-bike gebruiken. In de dienstverlening zit pechhulp ter plekke (zeven dagen per week tussen 08.00-18.00 uur), is de E-bike verzekerd (ook tegen diefstal) en is er een jaarlijks onderhoud van de fiets. De CO2 besparing kunnen bedrijven noteren bij hun duurzaamheidsdoelstellingen.
Aanbieding: Ideeboys heeft 10 mooie E-bikes van Batavus beschikbaar voor een try-out. Bedrijven kunnen deze tegen gereduceerd pilot-tarief inzetten. Kijken of dit bij jullie bedrijf past? Mail dan naar Henk Klaver, info@ideeboys.nl.

Bericht van ons energiecollectief
De groeiende vraag naar elektriciteit en het groeiende aanbod van duurzame opwek zorgen voor drukte op het elektriciteitsnet. Nederland is nog niet ingericht op de grote impact die dit heeft. In grote delen van Nederland geeft dit beperkingen. Lees meer over de mogelijke oplossingen in de nieuwsbrief van ons energiecollectief.


Marjolein Moormann


Marjolein Moormann van Yspeert advocaten over disfunctioneren en dossieropbouw
Marjolein Moorman van Yspeert advocaten, juridisch partner van Ondernemend Emmen, gaf onlangs een presentatie over disfunctioneren en dossiervorming. Lastige situaties die vaak spanning opleveren. In zo’n geval is het belangrijk om als werkgever zeker te weten dat je de juiste aanpak volgt. Aan disfunctioneren als ontslaggrond worden immers hoge eisen gesteld. Aan de hand van duidelijke stappen, een checklist en een praktijkvoorbeeld nam Marjolein de deelnemers mee langs het hele traject – inclusief valkuilen en tips om die te vermijden.
U kunt de presentatie van Marjolein hier bekijken.
Yspeert advocaten geeft regelmatig (inhouse) academies. Check de website voor de academy agenda of neem contact op voor een persoonlijk advies.


OE-LID STELT ZICH VOOR
Astrid Mink, Notaris

Mijn naam is Astrid Mink (52), ik ben de trotse moeder van Jan (17) en Charlotte (14) en ben geboren en getogen in Emmen. Als dochter van een oud semi-profvoetballer van Sportclub Drenthe ben ik opgegroeid met voetbal. Met slechts één televisietoestel in huis was er geen ontkomen aan! Ons kantoor is sponsor van FC Emmen en in mijn vrije tijd ga ik dan ook graag met vrienden naar de thuiswedstrijden om onze club aan te moedigen. Ik hoop van ganser harte dat ze het gaan redden en zich weten te handhaven in de eredivisie.

Veldkamp & Prins Notarissen
Vorig jaar ben ik toegetreden tot de maatschap van Veldkamp & Prins Notarissen en beëdigd als notaris in de gemeente Emmen. Het kantoor ontleent zijn naam aan Hans Veldkamp, sinds jaren notaris in de gemeente Borger-Odoorn en aan Harriët Prins, notaris in de gemeente Midden-Drenthe. Wilbert Niemeijer, eveneens notaris in de gemeente Borger-Odoorn en Marianne Beugel, kandidaat-notaris en waarnemer op onze vestiging in Oosterhesselen, zijn de andere leden van de maatschap. In de vierde klas van wat nu het Esdal College heet besloot ik om notaris te worden. De reden waarom dat pas op mijn 51ste daadwerkelijk is gebeurd is simpel: vanaf het moment dat ik moeder werd hebben mijn prioriteiten bij mijn gezin gelegen en heb ik mijn carrière op een laag pitje gezet. Van die keuze heb ik overigens nooit spijt gehad.

Omzwervingen
Nadat ik mijn laatste tentamen had gemaakt, kon ik als student-stagiaire aan de slag bij het voormalige notariskantoor Haaijer Planting Groenwold in Emmen, waar ik vervolgens gedurende 5 jaren als kandidaat-notaris werkzaam ben geweest om na wat omzwervingen in 2014 terug te keren in het Emmense notariaat. In 2016 ben ik – vanwege het economische klimaat en de pensionering van één van de notarissen – gestart met de procedure tot benoeming als toegevoegd notaris (notaris in loondienst). Vlak voor het afronden van deze procedure werd ik begin 2017 ernstig ziek. Het heeft 2 jaar geduurd voordat ik werd gediagnosticeerd met de ziekte van Addison, een auto immuunziekte. Ik behoor tot de gelukkigen die, dankzij de juiste medicatie, prima kunnen functioneren en daar ben ik elke dag dankbaar voor! Het ziek zijn heeft gek genoeg mijn leven verrijkt. Ik heb namelijk beslissingen durven nemen die ik anders niet had genomen en durf nu, zowel zakelijk als privé, buiten mijn comfortzone te treden, omdat je referentiekader nu eenmaal verandert als je een aantal keren door het oog van de naald bent gekropen. Clichés zijn clichés omdat ze waar zijn: een goede gezondheid is het allerbelangrijkste!

Laagdrempelig
In 2021 heb ik er samen met mijn collega’s voor gekozen om de overstap te maken naar Veldkamp & Prins Notarissen. Binnen onze organisatie zijn alle rechtsgebieden vertegenwoordigd en streven wij naar laagdrempeligheid. Vanwege het grote aantal cliënten uit Emmen en omgeving dat van onze diensten gebruik maakt, hebben we sinds januari van dit jaar een vestiging in Emmen geopend in het kantoorverzamelgebouw van Domesta aan het Westeind in Emmen met goede parkeergelegenheid op loopafstand. Vanwege familieomstandigheden van notaris Bijlsma uit Oosterhesselen, hebben we in januari ook het notariskantoor in Oosterhesselen overgenomen en is onze bestaande agrarische praktijk nog meer uitgebreid.

Notaris kantoor Emmen
Met vestigingen in Borger, Beilen, Emmen en Oosterhesselen proberen wij onze bereikbaarheid te vergroten. Persoonlijk houd ik me voornamelijk bezig met onroerend goed (bestaande bouw en nieuwbouw) en het personen en familierecht. Ik heb vanwege het menselijk aspect gekozen voor het notariaat. Je komt in aanraking met cliënten in allerlei soorten en maten en behandelt zaken die betrekking hebben op allerlei aspecten van een mensenleven; er is een belangrijke maatschappelijke functie.

Contactgegevens:
Veldkamp & Prins Notarissen
Westeind 54C, 7811 ME Emmen
e-mail: mink@vpnotarissen.nl
Internet: http://www.vpnotarissen.nl



Kijk voor een overzicht van interessante bijeenkomsten op onze de website van Ondernemend Emmen.

Blijf op de hoogte
Op onze website en via onze social media kanalen plaatsen wij met regelmaat updates met nuttige informatie voor ondernemers. Check dus regelmatig onze website en volg ons via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Onze eerdere nieuwsbrieven teruglezen? Open de nieuwsbrief dan in de browser en klik links bovenaan op ‘past issues’.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda