No Name hoofdact in Atlas Theater in Emmen

EMMEN/HOLLANDSCHEVELD - Drie generaties Ten Caat op podium Forever Young 2. Al meer dan 55 jaar bestaat de band No Name uit Hollandscheveld. Wat minder frequent dan in de beginjaren, maar de band is nog altijd een graag geziene gast op festivals en speciale gelegenheden. Zo vierde een overvolle Theater De Tamboer in Hoogeveen in oktober 2019 het uitgestelde 50-jarig bestaan van No Name.


Op zaterdag 29 april is No Name de uitsmijter tijdens Forever Young 2 in het Atlas Theater in Emmen. Bertus te Caat is de stuwende kracht achter de band. De zanger/drummer is in al die jaren de constante factor en zorgt niet alleen buiten, maar ook binnen de familie voor nieuwe bandleden. Zo spelen en zingen zoon Fake en dochters Esther en Tamara in No Name en zorgde Esther ook voor de derde generatie No Name-leden. Haar twee zonen Jurgen en Merijn Hoekstra en dus ook kleinzonen van Bertus ten Caat, zijn respectievelijk geluidsman en drummer. Merijn maakt hoogstwaarschijnlijk ook zijn opwachting op Forever Young 2.

ABBA
In 1998 won de groep met de zangeressen Esther en Tamara ten Caat, de landelijke ABBA-look-a-like-contest van Radio 2 met het nummer Waterloo. Dat leverde veel publiciteit en bekendheid op. Ook in het Atlas Theater worden nummers van ABBA gespeeld. No Name speelde ook verscheidene keren op de Sixties Nacht Emmen en de Beatnacht Veendam.

“Jurgen is erg goed met de moderne computergestuurde bandapparatuur”, heeft Ten Caat ervaren. “Hij zorgt voor een mooie zaalsound van de band en maakt meteen ook 18-sporen opnames van de optredens die we in de studio kunnen nabewerken. We kunnen daardoor ook bij You Tubefilms van onze optredens een heel goed geluid toevoegen. Merijn drumt nog niet zo gek lang maar is wel erg fanatiek.”

Volgens Bertus ten Caat is het bijna zeker dat hij in Emmen bij één nummer achter de drums plaats neemt. “Dat betekent dat er zaterdagavond drie generaties Ten Caat op het podium staan. Daar gaat mijn hart nu al sneller van kloppen.”

Nog geen toegangskaarten: https://www.atlastheater.nl/voorstellingen/staconcert-indoor-festival-forever-young-2-29-apr/


Jurgen Hoekstra bezig tijdens de opbouw bij een van de optredens van No Name.


Merijn Hoekstra drumt en verzorgt ook het licht bij No Name. Op de foto staat hij voor een oud portret van opa Bertus ten Caat.
(Foto: copyright No Name)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda