Regionaal talent op Bevrijdingsfestival

EMMEN - Net zoals de afgelopen jaren zijn er dit jaar weer veel talentvolle acts uit Drenthe te vinden op Bevrijdingsfestival Drenthe. Stichting Kunst & Cultuur programmeert maar liefst 26 bands, singer-songwriters en dj’s op het gratis toegankelijke evenement in Assen. Gitarist Joost Dijkema speelt voor het eerst met band op de Sena Talentstage. Singer-songwriter Anique van Büseck, pupil van Ilse deLange, speelt op de talentstage, waar ook ‘Marit en de medemensen’ zijn te vinden.


Bevrijdingsfestival Drenthe staat al jaren niet alleen maar in het teken van grote nationale artiesten. De poster laat weliswaar namen als Meau, Maan, Waylon en The Vices zien, maar de programmering wordt aangevuld met popmuziek uit de eigen regio. Met de Sena Talentstage creëert Sena – de rechtenorganisatie voor artiesten en producenten – een podium voor aanstormend muziektalent. Op dit podium is Joost Dijkema bijvoorbeeld te vinden. Op zijn derde soloalbum After Thunder Skun bespeelt Joost Dijkema alle instrumenten zelf, maar tijdens liveoptredens kan dat natuurlijk niet. Het optreden met band is dan ook nieuw. En Drenthe heeft de primeur.

Artiesten op de Sena Talentstage
Naast Joost Dijkema vinden we ook de rockband Historian, Mary Confurius met haar donkere elektronische muziek, hiphop-artiest DANYTHA en de bands op Johnny Loves Me en Steeby & the Better Days op de Sena Talentstage. Het podium staat tegenover de mainstage.

ActiFood Talentstage
Op de Talentstage spelen provinciale talenten zoals Not Sure, de Indie popband Waterleaf, de poprockers Jetlag Jenny, de alternatieve rockband Bliss en de dj’s Almost Weekend en dj Yanik. De laatste kreeg een aantal weken geleden het laatste ticket voor het Bevrijdingsfestival. De Talentstage is te vinden op het strand achter de Sena Talentstage.

Het Bevrijdingsfestival begint 5 mei om 12.00 uur en duurt tot middernacht.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda